Kviečia prisiminti D.Lozoraitienę, palikusią pėdsaką Lietuvos žemėje

Sausio 26 dieną, ketvirtadienį, Vytauto Didžiojo universitetas kviečia į renginius, skirtus pirmųjų Danielos d‘Ercole-Lozoraitienės mirties metinių paminėjimui.

Diplomato, Vilties prezidento Stasio Lozoraičio žmonos atminimą bus galima pagerbti nuo 11 val. padedant gėlių Petrašiūnų kapinėse. Šį nepaprastą žmogų renginio dalyviai prisimins 16 val. vyksiančioje atminimo popietėje VDU rektorate (K. Donelaičio g. 58). 17 val. rektorate bus atidaryta paroda, skirta D.d‘Ercole-Lozoraitienės atminimui. Visuomenės veikėjos mirties metinių minėjimą baigs šv. Mišios, vyksiančios 18 val. Kauno Palaimintojo Arkivyskupo Jurgio Matulaičio bažnyčioje (Žeimenos g. 6).

D.d‘Ercole-Lozoraitienė mirė prieš metus, 2010 metų gruodžio 23 d. S.Lozoraičio gyvenimo bendražygė paliko pėdsaką ir lietuviškoje žemėje. Ne vienas vyresnės kartos žmogus prisimena šaltą 1992–1993 m. žiemą, pirmuosius Lietuvos prezidento rinkimus ir šiltą bendravimą ne tik su kandidatuojančiu S.Lozoraičiu, bet ir su ponia Daniela.

Po vyro mirties D.d‘Ercole-Lozoraitienė širdimi ir darbais pasiliko Lietuvoje. Ji buvo aktyvi visuomenininkė, savo veiklos neafišuojanti mecenatė, kuri rūpinosi Lietuvos diplomatinės tarnybos, veikusios per visą šalies okupaciją, archyvais, biblioteka, jos pastatų išlikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyvenimo normos

Gyvenimo normos portretas
Artimi giminės visuomet lankydavo vieni kitus, tik turėjo paklūsti nusistovėjusioms taisyklėms ir tradicijoms. Negalima skleisti avantiūrizmo, demagogijos, kištis į kitų šalių vidaus reikalus.

konservatorius

konservatorius  portretas
o uz ka , uz kokius nuopelnus ja prisiminti ? Ji juk nesidomejo ir niekino Lietuva , joje tik karta lankesi , nemokejo lietuviu kalbos , nesieke gauti pilietybe ar apsigyventi Lietuvoje ? Vien tik todel , kad pazinojo V . Lanzbergi , nera nuopelnas !

1-am ir 2-am

1-am ir 2-am portretas
gali nepergyventi, tavęs tai tikrai niekas nei atsimins, nei pagerbs, nes to tu nenusipelnei.galite abu ramiai senti ir numirti, nes neturėjote tos garbės pažinti ir bendrauti su tokiais puikiais žmonėmis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių