Kviečia 5-asis džiazo šokių festivalis „HARLEM 2010“

Į Vilnių jau pradėjo rinktis lindyhoperiai iš viso pasaulio. Čia juos vilioja šį savaitgalį, balandžio 2 – 5 d., vyksiantis festivalis „HARLEM 2010“.
 
„HARLEM 2010“ – tai penktasis ir didžiausias Lietuvoje tarptautinis džiazo šokių festivalis. „Kaip ir lindyhopo scena Vilniuje, festivalis smarkiai užaugo“, teigia renginio organizatorius Martynas Balčiūnas. Šiais metais į Lindyhop.lt klubo organizuojamą renginį susirinks per 70 svečių iš užsienio, pamokas ves ir vakarėliuose pasirodys lindyhopo žvaigždės iš JAV ir Švedijos, varžysis kiečiausi lindyhoperiai, koncertuos ypatingos muzikinės grupės.
 
Lindyhoperiai visų pirma yra prisiekę džiazo muzikos gerbėjai ir svingo žinovai. Bet kokia muzika jų nesuviliosi. Dėl to „HARLEM 2010“ organizatoriai kviečia dalintis nuostabiais muzikiniais potyriais. Renginį atidarys ir uždarys nuoširdumu nuginkluojantis gatvės svingo ansamblis „Rhythm Junkies“ iš Vilniaus. Net „Harlemo“ svečiai iš džiazo gimtinės Niu Orleano nekantrauja juos išgirsti, o pasitaikius progai ir „padžeminti“ kartu. Tačiau festivalyje šeštadienį ir sekmadienį pasirodysiantys „The Carling Family Band“ yra fenomenas, kurio nėra matę nei Vilniaus gatvės, nei koncertų salės. Tai unikali džiazo muzikantų šeima iš Švedijos. „Carling Family nėra paprasta muzikuojanti šeimynėlė. Jie yra scenoje užaugę artistai: šokėjai, komikai, cirkininkai“ aikčioja lindyhoperiai į grupės koncertus ne kartą keliavę šimtus kilometrų. Pagrindinį festivalio vakarėlį „Back to Harlem“ užkurti švedams padės įspūdingasis Lietuvos kariuomenės orkestras, grosiantis tikrą bigbendinį svingą. Tai, kas dėsis sekmadienį klube „New York“ bus nepriekaištingas pavyzdys to, kas XX amžiaus pradžioje vykdavo Niujorko pramogų rajone Harleme.
 
Tie, kurie domisi Svingo eros kultūra ir nori sužinoti, kas gi tam Harleme vyko prieš šimtą metų, privalo penktadienį 17:00 val. užsukti į Lietuvos mokslų akademijos didžiąją salę (Gedimino pr. 3). Čia vyks nemokamas džiazo istoriko Peter Loggins pasakojimų vakaras apie „ano meto“ pramogų pasaulį. „Aš iš tiesų turėjau mesti mokslus, kad galėčiau visą laiką skirti džiazo tyrinėjimams“, teigia Peter Loggins metų metus praleidęs JAV archyvuose.
 
Net jei neketinsite ateiti į „HARLEM 2010“, festivalis gali jus netikėtai užklupti Vilniaus gatvėse. Velykinę sekmadienio popietę lindyhoperiai išsiruoš į pirmąjį šiais metais Lindy žygį. 16:00 val. prie „Coffee Inn“ Gedimino prospekte susirikę lindyhoperiai su muzika ir šokiais neskubėdami keliaus link Katedros aikštės, Sirvydo skverelio („Prancūzparkio“) ir Rotušės aikštės. Lindyhop.lt klubas labai didžiuojasi šia Vilniuje prigijusia tradicija. Lindy žygiai stebina net daug ko mačiusius lindyhoperius iš svetur.
 
Aišku viena: savaitgalį Vilniuje lindyhoperių knibždėte knibždės. Jei gatvėse pamatysite keistai laimingus, senoviškai stilingus žmones, žinokite – tai greičiausiai jie.
 
Programa

Penktadienis, balandžio 2 d.
Pasisveikinimo vakarėlis su Rhythm Junkies

Vieta: „Prospekto pub´as“ (III aukštas)
Adresas: Gedimino pr. 2/1,
Laikas: 20 val.
Kaina: 10 Lt.

Šeštadienis, balandžio 3 d.
The Carling Family Band "Tamsta" klube

Vieta: Klubas "Tamsta",
Adresas: Subačiaus g. 11A,
Laikas: 21 val.
Kaina: 17 Lt, HARLEMO dalyviams: 12 Lt.

Sekmadienis, balandžio 4 d.
Didžiausias iki šiol Vilniuje lindyhopo vakarėlis "BACK TO HARLEM"!

The Carling Family Band pasirodymas
Svinguojantis Lietuvos Kariuomenes Orkestras
JAV ir Švedijos lindyhopo žvaigždžių pasirodymai

Šokių konkursas!
Vieta: klubas „New York“
Adresas: Kalvarijų g. 85,
Laikas: 20 val.
Kaina: 25 Lt, HARLEMO dalyviams: 20 Lt.
Bilietus galima įsigyti renginio vietoje.

Pirmadienis, balandžio 5 d.
Atsisveikinimo vakarėlis su Rhythm Junkies

Vieta: „Prospekto pub´as“ (III aukštas)
Adresas: Gedimino pr. 2/1,
Laikas: 20 val.
Kaina: 7 Lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių