Kuršių marių dalies perdavimo Neringai klausimas pajudėjo

Marių pakrantę prie Kuršių nerijos siūloma perduoti Neringos savivaldybės žinion

Kuršių marių pakrantę prie Kuršių nerijos siūloma perduoti Neringos miesto savivaldybės žinion.

Tokį įstatymo projektą dėl Neringos, Klaipėdos miesto bei rajono ir Šilutės rajono savivaldybių teritorijų ribų pakeitimo teikia vidaus reikalų ministras Artūras Melianas.

Įstatymo projektas numato praplėsti Neringos savivaldybės teritorijos ribas prijungiant dalį Kuršių marių teritorijos. Projekto iniciatorė yra yra Neringos savivaldybė.

Šiuo metu iki pat pakrantės marios priklauso Klaipėdos bei Šilutės savivaldybėms, Neringos savivaldybės tyrinė riba tapati Kuršių marių krantui, o savivaldybėje esantys uostų ar prieplaukų statiniai, jų sklypai yra ir kitų savivaldybių - Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Šilutės rajono savivaldybių teritorijose.

Kaip tvirtina ministras teikiamo projekto aiškinamajame rašte, tokia situacija trukdo tvirtinti ir vystyti jau patvirtintus Neringos savivaldybės detaliuosius planus, sukelia problemų registruojant nekilnojamąjį turtą, suteikiant adresus.

Pasak aiškinamojo rašto, Neringai priskiriant marių dalį bus sudarytos sąlygos plėtoti vandens turizmą, nelikus trukdžių Neringos savivaldybei vystyti detaliųjų planų sprendinius, bus planuojami ir įrengiami uostai ir prieplaukos, savivaldybei bus sudarytos platesnės galimybės dalyvauti Europos Sąjungos finansuojamuose projektuose.


Šiame straipsnyje: Kuršių marios

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių