Kuršių mariose išgelbėti 6 ant ledo lyties atsidūrę asmenys

Kovo 28 d. koordinuojant Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui (JGKC) Kuršių mariose buvo išgelbėti 6 ant ledo lyties atsidūrę asmenys.

11.46 val. KJP Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras iš Bendro pagalbos centro (tel. 112) gavo informaciją, kad Kuršių mariose ties Rusne apie 4 km nuo kranto ant atskilusios ledo lyties yra 7 asmenys, kurie negali pasiekti kranto. JGKC budėtojui susiekus su nelaimės ištiktaisiais telefonu, buvo patikslinta informacija, kad pagalba reikalinga 6 asmenims. Reaguojant į pranešimą buvo pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivas ant oro pagalvės CHRISTINA. Suteikti pagalbą į nelaimę patekusiems asmenis taip pat buvo paruoštas Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis MI8 budintis Nemirsetoje.

12.25 val. VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivas ant oro pagalvės CHRISTINA buvo įvykio vietoje ir nukėlė nuo ledo 6 į nelaimę patekusius asmenis.

13.00 val. išgelbėti asmenys buvo išleisti į krantą ties Rusne. Medicinos pagalbos išgelbėtiems asmenims neprireikė.

Lietuvos Kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) įspėja gyventojus, kad šiltėjant orui Kuršių marių ledas tampa nestabilus. Siekdami išvengti galimų nelaimių, gyventojų prašome nelipti ant Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, reikia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote).

Gavęs pranešimą apie įvykį, JGKC organizuoja paieškos ir gelbėjimo operaciją, koordinuoja operaciją vykdančių pajėgų veiksmus, jiems vadovauja, taip pat koordinuoja būtinosios medicinos pagalbos suteikimą nukentėjusiems išgelbėtiems asmenims, jų nugabenimą į saugią vietą.


Šiame straipsnyje: Kuršių mariosledaipavojus

NAUJAUSI KOMENTARAI

ant kranto

ant kranto portretas
asilai galetu ir susimoketi uz gelbejimo operacijos islaidas

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Pritariu. Kokie pinigai....

www

www portretas
Asilai nekada nemoka!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių