Kurorto verslininkai stipendijomis paskatino talentingus palangiškius

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos nariai Lietuvos kultūros sostinės metus pažymi skatindami talentingus kurorto vaikus – verslininkų iniciatyva apdovanoti didžiausių pasiekimų moksle, sporte bei kultūros srityje pasiekę jaunieji palangiškiai.

Labdaringas renginys, kurio metu surinktos lėšos skiriamos talentingiems Palangos vaikams paremti bei paskatinti, jau tapo kurorto Viešbučių ir restoranų asociacijos narių tradicija. Renginiui pasibaigus, su siūlymu teikti paraiškas buvo kreiptasi į Palangos formalaus ir užklasinio ugdymo įstaigas.

Gražiai iniciatyvai prasmingai užbaigti, asociacijos nariai penktadienį pakvietė visų mokyklų atstovus, nominuotus vaikus, kolektyvus ir jų tėvus į muzikinį klubą „Vandenis“, kur buvo pagerbti nominantai, surengti jų pasirodymai bei  įteikti šių metų premijų sertifikatai.

„Palangos viešbučių ir restoranų asociacija, tęsdama gražią tradiciją remti talentingus Palangos vaikus, džiaugiasi ir šiemet sulaukusi net 16-os paraiškų iš Palangos formalaus ir užklasinio ugdymo įstaigų, iš kurių keturios buvo pateiktos projektams remti, o likusios dvylika – gabiems moksleiviams paskatinti. Kadangi visos paraiškos buvo išties argumentuotos, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos valdyba priėmė sprendimą paskatinti visus paraišką pateikusius moksleivius ir kolektyvus, skiriant nuo 500 iki 5 000 litų paramas. Nuoširdžiai viliamės, kad šie mažesni ar didesni indėliai paskatins vaikus naujiems kūrybiniams ieškojimams ir pasiekimams, garsinant Palangos vardą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų“, - sakė asociacijos prezidentė Giedrė Kvedaravičienė.

Šventės programą papuošė nominuotų vaikų koncertas, kuris įrodė, kad Palanga privalo didžiuotis gražia augančia jaunąja karta, garsinančia miestą meno, sporto ir mokslo srityse. Todėl Palangos viešbučių ir restoranų asociacija nuoširdžiai džiaugiasi, kad su geranoriška miesto verslo atstovų pagalba galima paskatinti šiuos vaikus ir jų pedagogus finansiškai prisidedant prie gražių ir prasmingų iniciatyvų, padedančių garsinti Palangos vardą.

Palangos viešbučių ir restoranų stipendijos ir paramos šiemet buvo skirtos dvylikai Palangos Vlado Jurgučio, Baltijos, Šventosios pagridinių mokyklų, Palangos pradinės mokyklos, Palangos sporto mokyklos ir Palangos Stasio Vainiūno muzikos mokyklos auklėtinių bei keturiems šių mokyklų inicijuotiems projektams.

Šių metų Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos stipendijų nominantai:

Justina Macijauskaitė, Palangos “Baltijos” pagrindinės mokyklos 10 klasės mokinė.

Justina šoka, groja, dainuoja, organizuoja ir veda renginius, fotografuoja. Dalyvauja įvairiuose moksliniuose projektuose. Vienas iš jų- ES jaunųjų mokslininkų konkursas. Du metus iš eilės jos darbas “Katalazės aktyvumo slopinimo in vitro testo, kaip biotestavimo metodo, panaudojimo galimybė aplinkos užterštumui įvertinti” ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionaliniame etape buvo įvertinas Pirmo laipsnio diplomais.

Vytenis Šalkauskis, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos 10 klasės auklėtinis. Pedagogai Vytenį apibūdina kaip išskirtinį mokinį, gebantį realizuoti savo talentus įvairiose veiklose. Daugkartinis visų mokslo šakų Palangos miesto ir nacionalinių olimpiadų dalyvis ir prizininkas. Aktyvus moksleivių turizmo būrelio narys, dalyvavęs daugybėje pažintinių ir edukacinių projektų moksleiviams, su pagyrimu baigęs Stasio Vainiūno muzikos mokyklą akordeono specialybę, domisi fotografija ir gautą paramą skirs kokybiško fotoaparato įsigijimui.

Paulina Skrabytė, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos šeštos klasės mokinė. Paulinos pasiekimai įvairiuose tarptautiniuose konkursuose byloja patys už save - 2012 metų jaunųjų talentų konkurso „Vunderkindai“ nugalėtoja, „Dainų dainelės“ laureatė, tauptautinių jaunųjų atlikėjų konkursų Latvijoje, Baltarusijoje ir Armėnijoje dalyvė ir laureatė, pernai metais apdovanota prezidentės Dalios Grybauskaitės už pasiekimus.

Gabija Paulikaitė - gabi, talentinga Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos septintos klasės mokinė. Aktyvi įvairių nacionalinių ir tarptautinių konkursų ir renginių dalyvė ir laureatė. Įspūdinga pažymėti, kad ši jauna aktyvi mergina per dvejus metus sudalyvavo net 69 renginiuose ir konkursuose, garsinančiuose Palangą, žemaitiškas dainas ir tradicijas.

Ona Labžentytė yra  Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos 9 klasės mokinė ir Dramos sambūrio M3 dalyvė , mokinių tarybos pirmininkė aktyviai dalyvaujanti mokinių savivaldos veikloje Lietuvos moksleivių sąjungoje, Lietuvos mokinių parlamente ir Palangos snigo gniūžtės skyriuje. O. Labžentytės iniciatyva suorganizuoti ir tradiciniais spėję tapti renginiai  “De šimtadienis“ ,“Mokyklos talentai“ ir kt. Ona dalyvavo tarptautiniuose projektuose „Lietuviais esame mes gimę“, „Su Lietuva širdy“, „Gimtasis žodis – tiltas, saugantis tautiškumas“.

Ąžuolas Zubė – boksininkas, 2012 m. Lietuvos moksleivių jaunių pirmenybių nugalėtojas, 2012 m. Lietuvos jaunučių čempionas, 2012 m. Lietuvos Jaunučių sporto žaidynių čempionas, Lietuvos jaunių, jaunimo čempionatų rajonų tarpe nugalėtojas, 2012 m. Europos moksleivių čempionato dalyvis. Lietuvos jaunučių rinktinės narys. Palangos senosios gimnazijos mokinys. Treneriai Saulius Simė, Mantas Tarvydas.

Karolis Ščiglo - lengvaatletis, šuolininkas į aukštį; 2013 m. Lietuvos rajonų jaunių pirmenybių nugalėtojas (1,95 m), 2012 m. Lietuvos žiemos jaunimo pirmenybių III vietos laimėtojas, 2012 m. Lietuvos rajonų jaunių ir jaunimo pirmenybių nugalėtojas. Lietuvos jaunių rinktinės narys. Palangos senosios gimnazijos mokinys. Treneriai Romaldas Kazlauskas, Irena Apanavičiūtė.

Matas Budrys – krepšininkas, Lietuvos  jaunučių U-16 rinktinės narys, 2012 m. Europos jaunučių čempionato dalyvis( 11 vieta), LKL komandos „Palanga“ žaidėjas, 2012 m. Moksleivių krepšinio lygos jaunučių čempionato 7 vietos laimėtojas, rezultatyviausias komandos žaidėjas.Kretingos J. Pabrėžos gimnazijos mokinys. Treneris Regimantas Juška, fizinio rengimo treneris Arvydas Dočkus.

Justė Dumčiūtė - Palangos pradinės mokyklos „Šilas“ 3 klasės mokinė. Lanko muzikos mokyklą, dailės ir dramos studijų užsiėmimus, vokalo pamokas. Ugdančių pedagogių nuomone, Justė yra draugiška, kūrybinga, paslaugi, drausminga, pareiginga, stropi, atkakli, ypač gabi muzikai ir dailei. Mergaitė aktyviai dalyvauja miesto, mokyklos renginiuose ir konkursuose, bei garsina Palangą  ne tik šalies, bet ir tarptautiniuose konkursuose.

Augustė Stonkutė – Palangos pradinės mokyklos ketvirtos klasės mokinukė, pedagogų apibūdinama kaip labai gabi mergaitė. Augustė groja fortepijonu ir smuiku, dainuoja, šoka, nuolat dalyvauja meninio skaitymo konkursuose. Nuolatos besišypsanti mergaitė - tikras klasės ir mokyklos pasididžiavimas.

Algirdas Benetis - Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos auklėtinis, akordeonu grojantis nuo 6 metų. 2011 m. vien puikiais įvertinimais baigė Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos akordeono klasę, šiuo metu toliau gilinasi į akordeono muzikos paslaptis S. Vainiūno meno mokykloje išplėstinio ugdymo antroje klasėje. Per 7 metus solo, duetu, trio, kameriniame ansamblyje, orkestre pagrojo apie 100 koncertų. Sėkmingai dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose muzikos konkursuose, garsindamas miesto ir mokyklos vardą šalyje bei pasaulyje. Už savo pasiekimus apdovanotas prezidentės Dalios Grybauskaitės padėka.

Kasparas Japertas - Palangos Šventosios pagrindinės mokyklos 6 klasės mokinys. Kasparas lanko Šventosios mokyklą nuo pirmos klasės ir mokosi tik labai gerai ir puikiai. Metinis Kasparo įvertinimų vidurkis – 10 balų.

Kasparas jau 5 metus lanko sportinių šokių užsiėmimus Palangos moksleivių klube (vadovė D. Sangavičienė) ir yra daugelio prizų bei taurių laimėtojas. Kasparas lanko ir Palangos S. Vainiūno meno mokyklos gitaros 2 klasę.

Kasparas yra  tarptautinio anglų kalbos konkurso “Kalbų Kengūra” dalyvis ir sidabrinio diplomo laimėtojas  bei lietuvių kalbos “Kalbų kengūros” auksinis diplomantas, ne kartą dalyvavo miesto matematikos olimpiadose.

Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos jaunių choras – nuolatinis Respublikinių ir moksleivių Dainų švenčių, respublikinių chorų festivalių, miesto švenčių ir įvairių renginių dalyvis. Šiais metais, drauge su laiudies instrumentų ansambliu dalyvaujas festivalyje – konkurse „Slovakia cantat“. Į šį konkursą  atstovauti Palangą ir Lietuvą ruošiasi važiuoti 37 dainininkai.

Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos liaudies instrumentų ansamblis – nuolatinis Respublikinių ir moksleivių Dainų švenčių, respublikinių festivalių, miesto švenčių ir įvairių renginių dalyvis. Festivalyje – konkurse „Slovakia cantat“ ruošiasi dalyvauti 7 instrumentalistai – birbynininkai ir kanklininkės. Ansamblis akompanuos chorui konkurse ir pristatys savo koncertinę programą festivalyje.

Šventosios pagrindinės mokyklos projektas - Jaunųjų talentų festivalis „Žuvėdros skrydis“ – penkerius metus gyvuojančio projekto tęsinys, pritraukiantis daug dalyvių iš Lietuvos bei svečių iš Latvijos. Jis skirtas mokyklų meno kolektyvams ir suteikia galimybę pristatyti savo gebėjimus, mokyklą, kraštą bei yra viena iš mokinių saviraiškos, kūrybiškumo ugdymo, krašto tradicijų puoselėjimo, tautiškumo, bendravimo ir bendradarbiavimo ugdymo formų. Ilgametė patirtis parodė, kad festivalis populiarus, sulaukiantis iki 300 dalyvių bei visų nepaprastai laukiamas.

Palangos Vlado Jurgučio mokykloje veikiantis Mokyklinis teatras ir Visuomeninė organizacija Dramos sambūris “M”-3 - oji karta vienija  apie  25  2-10 klasių mokinius.

Jaunieji aktoriai nuolat dalyvauja kaip skaitovai miesto renginiuose, apskrities ir respublikiniuose meninio skaitymo konkursuose, kur užima prizines vietas bei tampa laureatais.  Mokinių teatrinė ir kino veikla pristatoma Palangoje per įvairiausias  šventes, koncertus.

Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos moksleivių šokių studija „Vėtrungė“ - vienintelis moksleivių šokių kolektyvas mieste, nuolatinis įvairių konkursų ir renginių dalyvis, miesto švenčių dalyvis, garsinantis Palangą televizijos Išsipildymo akcijose, šokių projektuose ir kitur. Entuziastingos ir kūrybingos šio kolektyvo vadovės Birutės Gikarienės sukurtas ir įgyvendintas šokių konkursas „Ant bangos“ kasmet sulaukia daugybės dalyvių iš visos Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių