Kuriamas naujas Kalvarijų turgaus valdytojas

Vilniaus valdžia svarsto galimybę įkurti viešąją įstaigą, kuri iš bendrovės „Šnipiškių ūkis“ perimtų Kalvarijų turgaus valdymą. Naują įstaigą kurti paskatino kilęs skandalas dėl galimo turgaus lėšų grobstymo.

Vakar Vilniaus miesto taryba pritarė naujos viešosios įtaigos kūrimui. Esą šiuo metu Kalvarijų turgavietės veiklą administruojančiam „Šnipiškių ūkiui“ ši veikla nepritinka. Mat bendrovės pagrindinė sritis – Šnipiškių ir Žirmūnų daugiabučių namų administravimas.  Tačiau iš turgaus administravimo gaunamos pajamos patenka į  „Šnipiškių ūkio“ sąskaitą ir naudojama ne tik turgaus, bet ir pačios bendrovės reikmėms. Šiuo metu iš turgavietės veiklos „Šnipiškių ūkis“ per metus surenka virš milijono litų pajamų.

Klausimo aiškinamajame rašte nurodyta, kad naujoji viešoji įstaiga būtų nepelno siekianti organizacija ir iš prekybos surinktas lėšas naudotų tik turgavietės reikmėms. Esą taip greičiau pajudėtu ir paties turgaus atnaujinimo darbai, planuojami ne vienerius metus.

„Kalvarijų turgavietės padėtis apverktina. Savivaldybė jau seniai planuoja ją atnaujinti, kad vieta atitiktų visus sanitarinius higieninius reikalavimus, keliamus prekybai maisto produktais. Taip pat turgavietė, esanti miesto centre, nedarkytų miesto vaizdo ir būtų patraukli miesto gyventojams ir jo svečiams“, - teigiama aiškinamajame rašte.

Visus su viešosios įtaigos kūrimu susijusius dokumentus iki kitų metų vasario 1 dienos taryba pavedė parengti savivaldybės Turto departamentui.

Atskirti Kalvarijų turgų nuo „Šnipiškių ūkio“ bendrovės paskatino turgavietės prekiautojų viešai mesti kaltinimai bendrovės direktoriui Vidmantui Tamulioniui lėšų grobstymu.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių