Kultūros skyriaus vedėjas N.Lendraitis: Jūros šventė bus kitokia!

Penktadienį portale kl.lt viešėjęs Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus naujasis vedėjas Narūnas Lendraitis atsakė į skaitytojų klausimus apie miesto kultūrinį gyvenimą, šios srities problemas ir pasiekimus.

N. Lendraitis akcentavo, jog prie uostamiesčio savivaldybės Kultūros skyriaus vairo stojo tuomet, kai biudžetas ir kultūros programa jau buvo suformuoti, o šią sritį regamentuojančios tvarkos - parengtos, tad didesniems pokyčiams šioje srityje prireiksią laiko.

"Nuo pat pirmų dienų pastebėjau tam tikrus kultūros paslaugų teikimo, projektų finansavimo trūkumus, susijusius su pernelyg sudėtingomis biurokratinėmis procedūromis, kitais panašaus pobūdžio suvaržymais, trukdančiais kūrybingiems žmonėms laiku ir kokybiškai įgyvendinti savo sumanymus. Tad vienas pirmųjų mano uždavinių yra maksimaliai supaprastinti šią kultūros viešojo adminstravimo sritį", - teigė naujasis Kultūros skyriaus vedėjas.

Jis nespėpė, kad didžiausia jo svajonė ir užmojis darbe - sukurti prielaidas esminėms permainoms uostamiesčio kultūros srityje. 

„Dar šiais metais turėsime pateikti savivaldybės tarybai vienokį ar kitokį kultūros pertvarkos planą, kurio rengime dalyvaus ne tik politikai, savivaldybės administracijos darbuotojai, kultūros įstaigų vadovai, bet, manau, ir nevyriausybinės organizacijos, verslininkai bei kiti permainomis suinteresuoti asmenys“, - teigė N. Lendraitis.

Jis atskleidė, kad viena iš idėjų, greičiausiai atsispindėsiančių šiame plane - naujos bibliotekos pietiniame miesto rajone statyba.

"Visiškai palaikau idėją statyti naują modernią biblioteką pietinėje miesto dalyje ir manau, kad tai bus įtvirtinta naujajame Klaipėdos miesto kultūros pertvarkos plane. Žinoma, kompleksiškai reikės spręsti bibliotekos filialų tinklo veiklos optimizavimo klausimą. Galbūt net atsisakyti kai kurių bibliotekos filialų arba teikti juose kitokias kultūros paslaugas", - kalbėjo Kultūros skyriaus vedėjas.

Visus klausimus ir atsakymus skaitykite čia:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Labai nuvylė aptakūs, bendrų frazių atsakymai, rodantys tik vieną - kad tai patyręs biurokratas. Neišgirdau minčių, susijusių su strateginiu Klaipėdos kultūros vystymu, taip pat neišgirdau jokių idėjų, kurios praturtintų vangų Klaipėdos kultūrinį gyvenimą. Vėl mūsų miestelyje tekės kultūra sena užmaurojusia vaga...

Sventejas

Sventejas portretas
Svarbu, kad kaip visada, alaus butu iki apsimyzimo!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių