Kultūros ministerija ieško Valstybinio Vilniaus mažojo teatro vadovo

Pasibaigus Valstybinio Vilniaus mažojo teatro vadovo Rimo Tumino kadencijai skelbiamas naujas konkursas į šias pareigas.

R.Tuminas Vilniaus mažajam teatrui oficialiai vadovavo pastaruosius penkerius metus.

Prieš 20 metų šį teatrą įkūręs R.Tuminas vadovauja ir Maskvos J.Vachtangovo teatrui. Jo sutartis su šiuo garsiu Maskvos teatru sudaryta iki 2013 metų.

Reikalaujama, kad kandidatai turėtų aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą meno srities, humanitarinių mokslų ar socialinių mokslų išsilavinimą, ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį. Jie taip pat privalo žinoti kultūros politikos nuostatas, išmanyti kultūros ir meno sklaidos ir plėtros procesus, turėti įgūdžių strateginio planavimo, kultūros politikos įgyvendinimo, išteklių ir personalo valdymo srityse, mokėti vertinti esamą kultūros ir meno aplinką, mokėti organizuoti ir planuoti teatro darbą.

Pretendentai turi parengti Valstybinio Vilniaus mažojo teatro penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą.

Kultūros ministerija paskelbė visų norinčiųjų pretenduoti į šias pareigas dokumentų laukianti iki liepos 9 dienos.

Su konkursą laimėjusiu asmeniu sudaroma terminuota darbo sutartis penkeriems metams.

Vilniaus mažasis teatras įkurtas 1990 metais. 1997 metais jam suteiktas valstybinio teatro statusas. 1999 metais už nuopelnus Vilniaus miestui jis apdovanotas garbingu sostinės savivaldybės apdovanojimu - šv. Kristoforo statulėle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių