Kultūrininkai: esame bandomieji triušiai

Vyriausybė VEKS programai įgyvendinti skyrė 25 mln. litų – perpus mažiau nei buvo numatyta pernai. Biudžetas patvirtintas, tačiau atsakymų, kokių projektų iš programos bus atsisakyta, vis dar nėra. Programos vykdytojai tai vadina kultūros žlugdymu ir menininkų kiršinimu. 

Kultūros ir meno organizacijų, kurių projektai buvo patvirtinti įstaigos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) tarybos ir Kultūros ministerijos, o dabar pakibo ant plauko dėl perpus nurėžtų lėšų VEKS programai įgyvendinti, atstovų pūlinys pratrūko.

Šiandien skubiai sušauktoje spaudos konferencijoje jie kreipėsi į aukščiausius šalies vadovus, politikus ir valdžios institucijas.
Esą tai vienintelis būdas būti išgirstiems, nes kreipimusis raštu valdžia ignoruoja. VEKS programos vykdytojai valstybės pareigūnų reikalauja atviro ir konstruktyvaus dialogo.

Nors projektai patvirtinti, sutarčių 2009-iems metams VEKS programos vykdytojai nėra pasirašę. Jie nuogąstauja, kad iš programos išbraukus jų projektus, vykdytojų investuotos lėšos pradings kaip į vandenį.

Kultūros ministro patarėjas Liudas Šukys portalui negalėjo atsakyti, kokie projektai ir dėl kokių priežasčių iš VEKS programos bus pašalinti. Šis klausimas esą sprendžiamas kaip tik šiomis dienomis.


Šiame straipsnyje: VEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių