Kuko nužudymu įtariamas Laba sės į teisiamųjų suolą

Kauno apygardos prokurorai pranešė perdavę teismui baudžiamąją bylą, kurioje 52 metų amžiaus Valdemaras Labanauskas įtariamas nušovęs su Kauno „daktarais“ siejamą Algirdą Žemaitį, pravarde Kukas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Laba pramintas V.Labanauskas praėjusių metų kovo 17 dieną vakarojo su A.Žemaičiu savo namuose Laisvės alėjos 87 name, virš „Centrinio knygyno“. Vyrai vaišinosi alkoholiniais gėrimais. Jųdviejų vakaronei įsibėgėjus, tarp apgirtusių sugėrovų kilo konfliktas. Jiedu neva susiginčijo dėl V.Labanausko norėto parduoti automobilio kainos.

Netrukus nuaidėjo šūviai. Kulkos pakirto penkiasdešimtmetį A.Žemaitį ir šis mirė vietoje. Iš savigynai laikyto pistoleto šaudęs V.Labanauskas pats paskambino į policiją ir pranešę apie incidentą. Iškart po to jis buvo sulaikytas, o po poros dienų ir suimtas.

Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis - organizme aptikta 2,7 promilės alkoholio. Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė galios iki šių metų sausio vidurio. Vargu, ar teismas iki to laiko spės atversti baudžiamąją bylą, tačiau įtariamajam suėmimas veikiausiai bus pratęstas.

Įtariamojo namuose pareigūnai aptiko du kovinius pistoletus ir tris medžioklinius lygiavamzdžius šautuvus. Visi ginklai laikyti legaliai. V.Labanauskas anksčiau jau buvo teistas - 1993 metais už neteisėtą ginklo laikymą, o 1983 metais - už išžaginimą (abu teistumai jau išnykę). Nepaisant to, 2002 metais jis gavo leidimą ginklams medžioklei ir savigynai įsigyti.

Nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios V.Labanauskas laikėsi savo gynybinės versijos, esą jis šūvius į A.Žemaitį paleido gindamasis, mat antraip jis pats būtų ėmęs šaudyti. „Daktarų“ gaujos veteranams priskiriamas Kukas buvo gerai pažįstamas tiek Kauno, tiek ir šalies Kriminalistams, kovojantiems su organizuotu nusikalstamumu. Praeityje jis buvo teistas už turto prievartavimą, turto sunaikinimą ir sužalojimą bei sukčiavimą.

A.Žemaičio nužudymu įtariamam V.Labanauskui Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kauno skyrius ir Kuko artimieji pateikė iš viso beveik 717 tūkst. litų civilinį ieškinį neturtinei ir materialinei žalai atlyginti.

Tam, kas nužudė kitą žmogų, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, per 11 praėjusių metų mėnesių šalyje užregistruota 243 nužudymai, ištirta jų 96 proc. Tuo pačiu laikotarpiu Kauno mieste pareigūnai užregistravo 31 nužudymą, o 15 iš jų ištyrė. Kauno rajone užregistruoti 8 nužudymai, 5 iš jų buvo ištirti.


Šiame straipsnyje: Kukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių