KU studentai lavino protą „Sudokiadoje“

Klaipėdos universitete surengtas sudoku turnyras. Renginio idėja vienam iš organizatorių gimė dar mokantis mokykloje.

Pasak renginio iniciatoriaus Mindaugo Kuro, tokio tipo galvosūkių turnyrus jam teko rengti jau anksčiau. Iš Kudirkos Naumiesčio kilęs vaikinas, teigė, jog dar mokydamasis mokykloje pats pradėjo dalyvauti kryžiažodžių turnyruose. O vėliau, pertraukos nuo mokslų metu,  gimė idėja savo gimtame mieste pradėti organizuoti sudoku turnyrus.

„Kai pradėjau studijuoti Klaipėdos universitete, kilo mintis tokį turnyrą surengti ir čia. Tad vos gavę pritarimą, su bendraminčiais ėmėmės organizacinių darbų. Buvau nustebęs, kuomet dar net nepasirodžius informacijai apie renginį viešoje erdvėje, sulaukiau net keleto registracinių laiškų.“, - kalbėjo organizatorius.

M. Kuro teigimu, į pirmą kartą universitete vykstančią „Sudokiadą“ šiemet užsiregistravo 13 dalyvių, tačiau renginio dieną savo sugebėjimus išmėginti išdrįso tik 7.

Dalyviams buvo pateikta 20 užduočių, kurias parengė specialus galvosūkių leidinys. Užduotims išspręsti buvo skirtos 75 minutės. Komisijai susumavus balus paaiškėjo, jog šiemet turnyrą laimėjo Klaipėdos universiteto Kūno kultūros ir sporto pedagogikos studijų pirmakursis Kęstutis Grikšas, iš viso surinkęs 17 taškų.

Sodoku - tai galvosūkiai, kuriuose reikia surasti ir įrašyti skaitmenis nuo 1 iki 9 taip, kad skaitmenys nesikartotų eilutėse, stulpeliuose bei paryškintuose 9 langelių kvadratuose. Dažniausiai sudoku sprendžiami 9 eilučių ir stulpelių galvosūkiai, kuriuose įrašyta keletas pradinių skaitmenų.

Sudoku paplito Japonijoje 1986 metais, o 2005 m. tapo populiarus ir kitose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių