KTU toliau bendradarbiaus su „Lietuvos geležinkeliais"

Pirmadienį Kauno technologijos universitetas pasirašys bendradarbiavimo sutartį su bendrove „Lietuvos geležinkeliai".

Su šia bendrove KTU bendradarbiauja jau nuo 1990 metų. Glaudžiausi ryšiai užmegzti su Elektros ir valdymo inžinerijos bei Mechanikos ir mechatronikos fakultetais.

Elektros ir valdymo inžinerijos fakultete rengiami transporto (tarp jų - ir geležinkelių) automatikos specialistai, o Mechanikos ir mechatronikos fakultetas jaunimą kviečia rinktis geležinkelio transporto inžinerijos ir vadybos bei geležinkelio transporto priemonių inžinerijos studijų programas.

Nuo 1990 metų KTU paruošė apie 300 geležinkelio transporto srities specialistų, universiteto mokslininkai parengė nemažai techninių norminių geležinkelio transporto srities dokumentų, atliko tiriamųjų darbų.

„Lietuvos geležinkeliai" talkina universitetui suteikdami studentams mokymosi ir darbo bazes, laboratorijas, praktikų vietas. Kasmet bendrovė skiria daugiau kaip 25 tūkst. litų mokymosi bazių atnaujinimui. Be to, yra įsteigtos penkios vardinės tūkstančio litų vertės studentų stipendijos.

Atnaujinta sutartimi bus siekiama toliau keistis patirtimi, organizuoti studentų rengimą atsižvelgiant į dabartinę Lietuvos ekonominę situaciją ir poreikius. „Lietuvos geležinkelių" specialistams bus sudarytos sąlygos dalyvauti KTU studijų procese, savo ruožtu universiteto studentai ir dėstytojai mokymo ir mokslinių tyrimų tikslais galės naudotis bendrovės materialine baze, biblioteka ir sukaupta informacija, atlikti praktikas ir stažuotes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių