KTU studentų vardinėms stipendijoms skirta 150 tūkst. litų

Jau penktus metus geriausiems Kauno technologijos universiteto Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentams bus įteiktos vardinės bendrovės „Vakarų skirstomieji tinklai" (VST) stipendijos. Iškilminga ceremonija vyks šiandien 14 val. KTU Rektorato salėje.

„Prisidėti prie akademinio jaunimo skatinimo - mūsų pareiga. Juk laiku parodytas dėmesys, suteikta parama ar pasakytas geras žodis gali padaryti daugiau nei įmanoma įsivaizduoti. Tikiu, kad mūsų skiriamos stipendijos paskatins studentus siekti užsibrėžtų tikslų ir tapti savo srities profesionalais", - sako VST generalinis direktorius Aidas Ignatavičius.

Geriausiai besimokantiems KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentams vardinės stipendijos skiriamos atsižvelgiant į mokymosi rezultatus bei dėstytojų rekomendacijas. Tokias stipendijas gaus trisdešimt elektros inžinerijos, elektros energetikos, elektros sistemų ir jų valdymo, energetikos vadybos, automatikos ir valdymo, valdymo technologijų studijų programų studentų.

VST jau keletą metų bendradarbiauja su Kauno technologijos universiteto specialistais. Ieškodami būdų, kaip sutramdyti vagis, nuolat siekiančius lengvo uždarbio - transformatorinės alyvos - kartu su Kauno technologijos universiteto mokslininkais, sukūrė modifikuotą alyvą, nepataisomai sugadinančią automobilių variklius, bet puikiai tinkančią transformatorių darbui.

Kasmet VST praktiką atlieka po kelias dešimtis KTU studentų. Šiemet ją atliko daugiau kaip pusšimtis KTU studentų. Kas trečias atliekantis praktiką tampa bendrovės darbuotoju. Studentų stipendijoms per penkerius metus VST jau skyrė 150 tūkst. litų. 


Šiame straipsnyje: KTUvardinės stipendijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių