KTU garbės daktaro regalijos - prof. S.Mattssonui

Šiandien KTU auloje rengiamas iškilmingas universiteto Senato posėdis, kurio metu prof. Sorenui Mattssonui bus įteiktos KTU garbės daktaro regalijos.

Sorenas Mattssonas yra fizikos mokslų daktaras, nuo 1988 m. - profesorius. Pagrindinės jo mokslinių tyrimų sritys - jonizuojančios spinduliuotės poveikis gamtinei aplinkai, jonizuojančios spinduliuotės taikymas medicinoje ir radioekologija.

Šiuo metu S. Mattssonas yra Lundo (Švedija) universiteto profesorius ir Malmės universitetinės ligoninės radiacinės fizikos departamento vadovas.

Profesorius taip pat yra 23 sėkmingai apgintų daktarinių disertacijų vadovas, šiuo metu vadovauja 5 doktorantams ir yra 11 doktorantų konsultantas. Paskelbė apie 300 straipsnių referuojamuose tarptautiniuose žurnaluose.

Profesorius yra vienas iš medicinos fizikų mokyklos pradininkų ir įkūrėjų bei nuolatinis konsultantas Lietuvoje; taip pat aktyvus radiacinės saugos užtikrinimo ir radioaktyviosios taršos monitoringo Ignalinos atominės elektrinės regiono gamtinėje aplinkoje programų dalyvis; 4 bendrų projektų, kuriuose dalyvavo arba dalyvauja KTU, iniciatorius ir dalyvis, Švedijos radiacinės saugos instituto oficialus įgaliotasis atstovas.

Nuo 2002 m. profesorius kiekvienais metais be jokio atlygio skaito 3-4 dienų trukmės paskaitų ciklą apie medicinos fizikos problemas, aktualijas ir naujausius pasiekimus KTU Medicinos fizikos magistrantams; yra padovanoję KTU Fizikos katedrai mokslinės ir metodinės literatūros bei įrangos moksliniams tyrimams. 


Šiame straipsnyje: garbės regalijosKTU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių