KTU Aplinkos inžinerijos institutui – tarptautinis apdovanojimas

Šią savaitę Europos Parlamente vykusioje devintojoje „Energijos gaublio" teikimo ceremonijoje buvo pagerbti ir lietuviai - Kauno technologijos universiteto (KTU) Aplinkos inžinerijos institutas, vadovaujamas prof. Jurgio Kazimiero Staniškio pelnė „Energijos gaublio" diplomą už Prevencinių energiją taupančių inovacijų kūrimo ir diegimo sistemą.

„Energijos gaublio" apdovanojimai yra skiriami už didelius pokyčius skatinančius projektus, padedančius taupyti energiją ir tausoti aplinką. Šių metų premijai gauti buvo pateikta 1,5 tūkstančio darbų iš 109 šalių. Diplomais buvo apdovanoti apie 70 projektų, tarp kurių - ir KTU mokslininkų sukurta sistema.

Pasaulinė organizacija „Energijos gaublys" buvo įkurta 1999 m. Vienoje. „Manau, kad organizacija apie mūsų projektą sužinojo iš internete skelbiamos informacijos, - teigė nominantas prof. K.Staniškis. - Juk mes šią sistemą diegiame visame pasaulyje: Afrikoje, Vietname, Gvatemaloje, Kinijoje, Nikaragvoje ir kitose šalyse. Be to, ši aplinką tausojanti sistema įdiegta 140-yje Lietuvos įmonių".

Apdovanojimų iškilmėse dalyvavo buvęs Jungtinių Tautų Organizacijos vadovas Kofi Annanas ir buvęs Tarybų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas. Koncertavo „Grammy" laureatė Dionne Warwick, italų roko legenda Zucchero ir kitos muzikos žvaigždės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių