Kruizinių laivų sezonas uostamiestyje – uždarytas

Pirmadienį apie 13 val. Klaipėdos kruizinių laivų terminale prisišvartavo paskutinis šio sezono kruizinis laivas „National Geographic Explorer“.

Kruizinių laivų terminalas savo veiklą pradėjo beveik prieš dešimtmetį, tačiau didelių pokyčių ar kruizinių laivų srauto nuo jo veiklos pradžios nepastebėta.

Vidutiniškai per metus uostamiestį aplanko  48 kruiziniai laivai, šiemet – 44 laivai.

Kasmet Klaipėdos uosto delegacijos dalyvauja kruiziniuose renginiuose, konferencijose ir parodose, reklamuoja uostamiestį kaip kruizinių laivų uostą.

„Kruizinė laivyba pas mus kiekvienais metais banguojanti – šiais metais fiksuojame kruizinių laivų ir keleivių gausą. Visgi norisi atkreipti dėmesį, kad reikia įdėti daugiau pastangų visoms šiame versle dirbančioms kompanijoms bei institucijoms. Uosto direkcija neturi įtakos miesto turizmo objektų, kurie paskatintų turizmą regione, plėtrai. Reikia imtis visų priemonių miesto patrauklumui didinti, ypač, atsižvelgiant į tai, kad kruiziniai keleiviai atvyksta pamatyti ne uosto, o miestą bei regioną, patirti naujų įspūdžių“, – teigė rinkodaros ir administracijos direktorius Artūras Drungilas.

Klaipėdos turizmo ir informacijos centro direktorė Romena Savickienė paklausta, kaip vertina jau praėjusį kruizinių laivų sezoną, atsakė, jog sezonas buvo geresnis, nes miestą aplankė beveik ketvirtadaliu daugiau turistų.

Kruizinių laivų srautui įtakos turi uosto žinomumas, uosto vieta, kruizinių kompanijų maršruto pasirinkimas. Klaipėdos miestas yra tik antrinis uostas, nes uostamiestis nėra sostinė, o tik trečias pagal dydį Lietuvos miestas.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos turimais duomenimis, kitų metų kruizinės laivybos sezonas tiek laivų, tiek keleivių skaičiumi išliks panašus kaip ir šiais metais.


Šiame straipsnyje: kruizinis laivaskruizų verslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių