Krizės metu populiarėja aukso luitai

Sostinėje atsidarius auksu ir jo dirbiniais prekiaujančiai parduotuvei, aukso luitai buvo išpirkti per savaitę. Svyruojant valiutų kursams, vis daugiau žmonių investuoja į auksą ir jo dirbinius.

Kasdien dėl krizės gąsdinami lietuviai kaip pinigų investavimo būdą vis dažniau renkasi netradicines priemones - auksą, brangakmenius ar juvelyrinius gaminius. Tuo įsitikino naujos juvelyrikos parduotuvės „Auksinė širdelė", įsikūrusios prekybos centre „Maxima" (Mindaugo g., Vilniuje) šeimininkai.

„Įeidami į rinką ekonominio nuosmukio metu, stengėmės ieškoti netradicinių sprendimų. Vieninteliai šalyje iš juvelyrikos parduotuvių pasiūlėme pirkėjams aukso luitų", - teigia „Auksinės širdelės" direktorė Jovita Keršanskienė.

Pasak J. Keršanskienės, aukso luitai buvo išparduoti per rekordiškai trumpą laiką - per pirmą savaitę nuo parduotuvės atidarymo. Tokio aukso luitų populiarumo parduotuvės šeimininkai nesitikėjo, tad skubiai teko papildyti atsargas.

Dar vienas netradicinis naujosios parduotuvės sprendimas - autoriniai juvelyriniai dirbiniai už prieinamą kainą.

„Norime parodyti, kad juvelyrikoje ne pati žaliava ar jos brangumas vaidina lemiamą reikšmę, o svarbiausia jos pateikimo būdas - kūrybiškumas. Vieninteliai šalyje prekiaujame Lenkijos juvelyrų Doriano Grabovskio, Kleczewskos Kedzioros autoriniais dirbiniais, Vilniuje - Arūno Kleišmonto įmonės "Du Safyrai" juvelyrų gaminiais su deimantais ir Aurelijos Lapinskaitės kūriniais", - tvirtino parduotuvės vadovė.

Parduotuvėje „Auksinė širdelė" pristatomi juvelyriniai dirbiniai iš Italijos, Danijos, Lenkijos, Turkijos, Lietuvos. Ateinančiais metais parduotuvės savininkai planuoja tolimesnę plėtrą ir sostinėje, ir Klaipėdoje. Pasak J. Keršanskienės, krizė yra iššūkis, suteikiantis galimybę įgyvendinti naujus sumanymus.


Šiame straipsnyje: auksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių