Krizė vilniečių gerumo neįtakojo

Šį savaitgalį vykusi Maisto banko akcija pranoko organizatorių lūkesčius. Nepaisant nuogąstavimų dėl galimo finansinės krizės poveikio gyventojų norui aukoti maisto produktus skurstantiesiems, gautos paramos maistu vertė viršijo 670 tūkst. litų.

Tai trečdaliu daugiau nei buvo paaukota 2007 metais. Pirminiais duomenimis Vilniuje paaukota maisto už 239 tūkst. litų. Maisto banko akcijai talkino beveik tūkstantis savanorių.

Surinkti maisto produktai skurstančiuosius pasieks per 33-is Vilniuje veikiančias ir Maisto banko remiamas ne pelno organizacijas.

Portalas primena, kad Maisto bankas jau šeštą kartą kvietė šalies gyventojus didžiuosiuose „Maximos", „Iki" ir „Rimi" prekybos centruose pirkti ilgai negendančių maisto produktų ir paaukoti juos nepasiturintiems žmonėms.

Lietuvoje daugiau nei 200 tūkst. žmonių valgiui tegali skirti ne daugiau kaip 4 litus per dieną. Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje nedarbas siekia 4,7 %, o skurdas gresia 18 % šalies gyventojų. Didelė dalis dirbančiųjų neuždirba tiek, kad galėtų išsilaikyti patys ir išlaikyti savo šeimos narius. „Maisto banko akcija suteikia puikią galimybę padėti sunkiau gyvenantiems bendruomenės nariams", - teigia Maisto banko direktorė Deimantė Žebrauskaitė.


Šiame straipsnyje: maisto bankas,auka,

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių