Kriminalistus sudomino apgaule naudojami garsių dizainerių vardai

Kauno teisėsaugininkai konfiskavo netikrais prekių ženklais pažymėtų prekių - sportinių kostiumų, kelnių ir striukių. Visi gaminiai buvo klastotės, paženklintos populiarių drabužių gamintojų etiketėmis ir emblemomis.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai pranešė atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl svetimo prekių ženklo panaudojimo. Neseniai kriminalistai surengė sankcionuotas kratas Pramonės prospekto 16 numeriu paženklintuose Kauno „Urmo bazės“ sandėliuose.

Sėkmingos operacijos metu pareigūnai rado ir paėmė įvairių drabužių, ant kurių puikavosi „Giorgio Armani“, „Ferre“, „Versace“, „Adidas“, „Nike“, „Puma“ ir kitų žinomų firmų ženklai. Daugiausiai tarp konfiskuotų prekių buvo kelnių (785 vnt.), sportinių kostiumų (296 vnt.) bei striukių (67 vnt.). Kokia gali būti bendra konfiskuotų prekių vertė, pareigūnai kol kas nesuskaičiavo.

Teisėsaugininkai turi rimtų įtarimų, kad jų rankose atsidūrę laisvalaikio ir sporto drabužiai pažymėti svetimais prekių ženklais neturint tam jokio leidimo.

Už svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimą neturint leidimo Baudžiamasis kodeksas numato baudą, ar net laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Panašu, kad klastočių gamintojus ir platintojus pažaboti užsimojusiems Kauno kriminalistams teks paplušėti iš peties, mat prekyba tokiais drabužiais klesti ne tik „Urmo bazėje“, bet ir kitus. Ji stebina ne vien savo mastais, bet ir gyvavimo laikotarpiu, mat tokių gaminių su netikromis emblemomis galima įsigyti jau ne vieneri metai.

Beje, prekyba klastotėmis gaji ne vien Kaune, bet ir visoje šalyje. Analogiškų prekių galima nesunkiai aptikti bet kurioje turgavietėje. Pastaruoju metu apie ten atliekamas kratas ar reidus, siekiant užkardyti neteisėtą prekių ženklų naudojimą, Kauno miesto policija nepranešdavo.


Šiame straipsnyje: klastotėklastotės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių