Kraują kaitinantis „Otango"

Gruodžio pradžioje pirmą kartą mūsų šalyje gastroliuos pasaulinį pripažinimą pelnęs Argentinos tango šou „Otango". Pasaulinės tango dienos proga garsusis argentiniečių šou mūsų šalyje surengs du pasirodymus Panevėžyje ir Vilniuje.

Šį šeštadienį (gruodžio 6 dieną) tango šokiu galės gėrėtis panevėžiečiai, o  sekmadienį (gruodžio 7 dieną) tango šokėjai pasirodys „Siemens" arenoje Vilniuje.

Gruodžio 11-ąją minima Pasaulinė tango diena. Šią dieną gimė net dvi garsios tango žvaigždės – tango karaliumi tituluojamas Carlosas Gardelis (1890-1935) ir Julio De Caro (1899-1980).

„Tango" - lotyniškai reiškia „liečiu". Tai aistringas moters ir vyro šokis, perteikiantis jausmus - geismą, pavydą, pyktį.

Argentiniečių šou „Otango" – tai meilės istorija, susidedanti iš dviejų veiksmų ir šešių scenų.  Tiesiai iš Buenos Airių atvykę dešimt pripažintų šokėjų, penki muzikantai ir du išskirtiniai dainininkai atvers slaptas duris į sudaužytą, tačiau geidulingą ir užburiantį tango pasaulį.

Pagrindiniai „Otango" šokėjai – Adrianas Veredice ir Alejandra Hobert . Jų šokis kupinas astros, kuri padėjo visai grupei pelnyti didžiulį pripažinimą visame pasaulyje.

Jiems talkina ne tik dabartiniai pasauliniai tango čempionai Fernandas Gracia ir Natalia Tonelli, bet ir kiti garsūs šokėjai: Claudius Gonzįlezas ir Melina Brufman, Paula Rubķn ir Marianas Galeano, Christianas Mįrquezas ir Virginia Gómez (pastarąją neseniai matėte šokančią grupės „Gotan Project" dainos vaizdo klipe!).

Šokėjams išskirtinai sodraus tembro muziką kuria ir groja muzikantų ansamblis „The Otango". Laiko patikrinti balso virtuozai Sebastianas Holzas ir Claudia Pannone šiandien yra vadinami greičiausiai kylančiomis naujosios Argentinos scenos žvaigždėmis.


Šiame straipsnyje: tango,Otango

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių