Kovo 8-ąją tulpės neturi konkurencijos

Penktadienio rytą gėlių prekiautojų laukia vyrų antplūdis – kovo 8-ąją jie sveikina moteris. Prekybininkų teigimu, Moters dienos proga tulpė yra populiariausia ir perkamiausia gėlė.

Nors turgeliuose galima rasti ir kitų gėlių, matyti, kad čia viešpatauja tulpės. Įvairiausių spalvų, formų ir dydžių. „Akys raibsta, kai mėgini išsirinkti. Bet žmonai mieliausios geltonos, todėl jas dažniausiai ir perku“, - atviravo turgelyje sutiktas vilnietis Artūras.

Tulpių kaina – 3 litai. Prekiautojos užtikrino, kad kaina nekis ir penktadienį gėlės kainuos tiek pat. „Galite pirkti šiandien, galite rytoj. Mūsų tikslas – išparduoti, todėl kainos tikrai nekelsime“, - sakė jau dvidešimt metų netoli Lukiškių aikštės gėlėmis prekiaujanti moteris.

Prekybininkių teigimu, dabar pats tulpių bumas, o po Moters dienos jų pradės mažėti. Tai nereiškia, kad per kovo 8-ąją neperkamos kitos gėlės, pavyzdžiui, rožės (jų kaina – nuo 3 litų), daromos ir puokštelės.

„Gėlių turime daug. Jų tikrai užteks visiems“, - šypsodamasi apie tulpes kalbėjo prekiautoja ir atskleidė, kad kovo 8-ajai atsiveža didelį papildomą kiekį – net 2 tūkst. vienetų.

Norintys laikinai prekiauti gėlėmis kurioje nors miesto vietoje, turi išsiimti leidimus. Kaip teigė savivaldybės Verslo licencijavimo ir leidimų skyriaus vedėjo pavaduotoja Virgina Skirienė, tokius leidimus paprastesne tvarka išduoda seniūnai, nėra griežtų reikalavimų, kur galima ar negalima laikinai prekiauti gėlėmis. Pasak jos, vienai dienai leidimas kainuoja 5 litus, jeigu užimamas plotas nesiekia 2 kv. metrų.

Beje, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenys rodo, kad kovo 8-ąją vienadienius verslo liudijimus išsiėmusių prekeivių atsiranda vis daugiau, didžioji dalis šią dieną tampa gėlininkais. VMI duomenimis, Lietuvoje kovo 8-ąjai buvo išduoti 227 vienadieniai verslo liudijimai, pernai tokių buvo 227, 2011-aisiais - tik 58. Tiek 2009, tiek  2010 metais prekiauti tik šią dieną išsiėmę verslo liudijimus panoro 12 prekeivių.

VMI atstovai žada ramią prekybą gėlininkams – specialių tikrinimo reidų neruošiama. Vis tik kad nelegalus gėlių verslas klesti, įrodo neseni įvykiai: dar sausio pabaigoje prokurorų informacija remdamiesi Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai kartu su Vilniaus apskrities VMI darbuotojais atliko daugiau kaip 150 kratų Vilniaus, Kauno ir Alytaus apskrityse, gėlių prekyba užsiimančių įmonių patalpose, įmonių vadovų, buhalterių namuose, taip pat vilkikuose, puspriekabėse. 15 asmenų pareikšti įtarimai dėl mokesčių slėpimo, sukčiavimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir neteisėto praturtėjimo. Mat patikrinus asmenų oficialias pajamas paaiškėjo, kad šie asmenys niekaip negalėjo jomis padengti visų savo turėtų išlaidų. Preliminariais skaičiavimais, galimai neapskaitytų pinigų suma, kuri buvo naudojama šešėliniame versle ir legalizuota, gali siekti ne vieną milijoną litų.


Šiame straipsnyje: tulpėsgėlėsKovo 8-oji

NAUJAUSI KOMENTARAI

dėl Šventės

dėl Šventės portretas
Reikia gyditis nuo tarybinių įpročių ir moterims dėmesį skirti visada. Tikrą moters padėtį šalyje parodė įvikiai Dituvoje, kai net policija į "bobos" maldavimus nekreipė dėmesį, našlaičiai liko keturi vaikai...

w

w portretas
Man visos geles grazios,bet tulpes... jos kvepia pavasariu! Tik puoksteje ju turi buti ne trys,o daug,tada ypatingai grazu!

senmergė

senmergė portretas
net joks policininkas nesustabdė ir nepadovanojo gėlės pagal grafiką ,o aš taip mėgstu labdarą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių