Kovo 11-ąją Klaipėdoje atidarytas „Laisvės tiltas“

Kovo 11-ąją klaipėdiečius pasitiko trispalvėmis papuoštas ir „Laisvės tiltu“ virtęs Biržos tiltas. Švęsti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną vidurdienį visus pakvietė uostamiesčio jaunimas.

Prieš renginio atidarymą tiltas grandinėmis buvo padalintas į dvi dalis.

Atrakinti ant grandinių kabančias spynas ir sujungti tiltą buvo pakviesti Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas ir jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus.

Susirinkusieji sugiedojo valstybės himną. A.Šulcas pasveikino visus klaipėdiečius su Kovo 11-ąja.

„Švenčiame 23-iuosius laisvės metus. Ta karta jau baigia universitetus. Džiaugiuosi, kad jiems neteks prisiminti baimės ištarti netinkamą žodį, baimės eiti bažnyčią, tuščių lentynų parduotuvėse. Dabar jie organizuoja renginius, o ateityje net neabejoju, kad bus valstybės, savivaldybių valdžios atstovais. Spynos tarsi simbolis. Linkiu būti savų širdžių, savo miesto šeimininkais“, – sakė A.Šulcas.

Į renginį atėję klaipėdiečiai buvo kviečiami pereiti „Laisvės tiltu“ ir tapti laisvais žmonėmis, atsisveikinti su visais apribojimais, priklausomybėmis, blogomis mintimis, kurie trukdo jaustis laisvais, laimingais bei yra stabdis įgyvendinant savo svajones ir sumanymus.

Susirinkusieji buvo kviečiami užrašyti linkėjimus sau, artimiesiems, Klaipėdai ir Lietuvai ant trispalvių kaspinėlių ir užrišti juos ant tilto turėklų.

Taip pat visi buvo kviečiami dirbtuvėse išlankstyti trispalvius laivelius ir užrašius linkėjimus paleisti į Danę. Atėjusieji buvo vaišinami ir trispalve arbata.

Į renginį atėjo įvairaus amžiaus žmonės. Žvarbaus vėjo nepabūgo ir patys mažiausieji. Visi rankose laikė mažas trispalves.

„Gerai, kad šalta, nes priešingu atveju į renginį būtų atėję keliasdešimt tūkstančių žmonių. Tiltas būtų neatlaikęs“, – pastebėjo A.Šulcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zentas

Zentas portretas
Laisva Lietuva - Tai tas pats ,kaip Uosve. Kuo tu nuo jos toliau......tuo tu LIMINGESNIS

to

to portretas
na ir mink kuo toliau, kuo maziau tokiu atbrosu kaip tu tuo geriau, visuomene svaresne

virusas svetainėje

virusas svetainėje  portretas
Infection Details URL: palanga.lt Process: C:\Program Files\Avant Browser\ybrowser.... Infection: HTML:Iframe-inf
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių