Kovingai žaidę klaipėdiečiai nugalėjo „Juventus“ komandą

Mantas Ruikis pelnė 35 taškus, o Klaipėdos „Neptūnas“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) antradienį įsirašė ketvirtąją pergalę.

„Neptūnas“ savo aikštelėje 85:72 (25:20, 14:9, 27:20, 19:23) nugalėjo Utenos „Juventus“ komandą.

Rungtynės prasidėjo apylygiai ir nors po taiklaus Manto Ruikio dvitaškio „Neptūnas“ buvo įgijęs 5 taškų pranašumą (12:7), tačiau kelias rezultatyvias atakas iš eilės surengę svečiai iš Utenos rezultatą išlygino (12:12). Tačiau klaipėdiečiai nepasimetė ir taip pat atsakė rezultatyviomis atakomis. Kėlinį taikliu tolimu metimu užbaigęs Luke‘as Bonneris sugrąžino šeimininkams saugesnę persvarą (25:20).

Antrąjį kėlinį klaipėdiečiai, vedini M.Ruikio, pradėjo spurtu 12:2 ir 17-ąją minutę skirtumas tarp komandų šoktelėjo iki 15 taškų (37:22). Saugų dviženklį pranašumą šeimininkai sugebėjo išlaikyti iki pat ilgosios pertraukos (39:29).

Savo solinį šou M.Ruikis tęsė ir po ilgosios pertraukos. Nors įpusėjus trečiajam kėliniui Vaidas Čepukaitis buvo priartinęs „Juventus“ ekipą iki 5 taškų (46:41), bet tada M.Ruikis įsūdė du tritaškius iš eilės ir „Neptūnas“ vėl atitrūko – 52:41.

Po „Juventus“ stratego Roberto Giedraičio paprašytos minutės abi komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, o esant rezultatui 57:47 M.Ruikis pataikė dvitaškį su varžovo pražanga, negana to, Žydrūnas Urbonas užsidirbo techninę pražangą ir dar tris baudas realizavęs klaipėdietis sugrąžino uostamiesčio ekipai saugų 15 taškų pranašumą (62:47).

Tačiau ketvirtajame kėlinyje į lemiamą šturmą sukilę uteniškiai ėmė sparčiai artėti. Aikštės gynybą taikyti pradėję svečiai rengė vieną rezultatyvią ataką po kitos ir likus žaisti vos pusantros minutės skirtumas ištirpo iki 4 taškų (74:70). Visgi, klaipėdiečiai, labiau priartėti varžovams neleido. Rungtynes spurtu 11:2 užbaigę aikštės šeimininkai iškovojo įtikinamą ir pelnytą pergalę.

Dėl atsinaujinusios traumos šiame mače žaisti negalėjo Davidas McClure‘as. Negana to, antrajame kėlinyje čiurną susižeidė Simas Galdikas, kuris aikštelėje daugiau nebepasirodė.

Nesulaikomai šiame mače žaidė M.Ruikis. Snaiperis per 36 minutes pelnė net 35 taškus (9/13 dvitaškių, 2/9, 11/11 baudų) ir buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas.

„Neptūnas“: Mantas Ruikis 35, Martynas Mažeika 20, Valdas Vasylius 10 (8 atk. kam.), Robertas Bitinas 8, Luke‘as Bonneris 5, Tomas Vilkius 5, Mindaugas Girdžiūnas 2.

„Techasas“: Marius Prekevičius 18, Vaidas Čepukaitis 14, Aurimas Kieža 13 (8 atk. kam.), Gediminas Maceina 13 (8 atk. kam.), Jonas Želvikis 12.

Robertas Kuncaitis („Neptūno“ vyr. treneris): „Mantas šiandien buvo karštas. Žiūrint į tai, kad turime traumuotų krepšininkų – žaisti negalėjo Davidas McClure‘as, kojos skausmus jautė Valdas Vasylius, aš Mantui sakiau, kad reikia padaryti kažką tokio iniciatyvos ir suvaidino svarbų vaidmenį šiose rungtynėse.

Mes neblogai žaidėme, kai mače Kėdainiuose jau žaisti galėjo Davidas, gal ir šiandien būtų buvę geriau, bet negali žino kas būtų jeigu būtų. Davidui atsinaujino kelio trauma ir kada jis grįš į aikštę kol kas lieka neaišku. Simas Galdikas taip pat patyrė traumą ir jai išsigydyti reikia laiko.

Ketvirtajame kėlinyje mes pasimetėme prieš varžovų aikštės gynybą ar jos imitaciją, padarėme daug klaidų. Būtų idealu jeigu sugebėtume išlaikyti tokį tempą visas 40 minučių, bet džiaugiuosi, kad kėlinio pabaigoje išlaikėme įgytą pranašumą, ir negana to sugebėjome jį padidinti“.

Robertas Giedraitis („Juventus“ vyr. treneris): „Mums pritrūko traumuotų krepšininkų, ypač aukštaūgių. Taip pat nesugebėjome sustabdyti Manto Ruikio. Tai ir buvo pagrindinės pralaimėjimo priežastys. Be jokios abejonės, šiandien „Neptūnas“ žaidė labai gerai ir sveikinu juos su pergale“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių