Kova su kopas ardančiais keturračiais nesibaigia

Keletą metų trunkanti kova su pajūryje po kopas keturračiais motociklais lakstančiais adrenalino mėgėjais nesibaigia. Baudos už pajūrio gamtos niokojimą – nemažos, tačiau paskirti jas pavyksta retai, nes daug pažeidėjų važinėja neregistruotais ketrurračiais.

Šylantys orai į pajūrį vilioja ne tik norinčiuosius pakvėpuoti grynu oru. Kaip ir kasmet po kopas pradeda lakstyti ir adrenalino mėgėjai. Važinėjantieji keturračiais, pasak gamtos saugotojų, ardo kopas, naikina trapius pajūrio augalus, traiško ant smėlio perinčių paukščių kiaušinius.

Pajūrio regioninio parko specialistai pastebi, kad keturračiais važinėjančių pažeidėjų mažiau nei prieš keletą metų – esą labai pagelbėjo neabejingi piliečiai, mat užtenka pažeidėją nufotografuoti ar nufilmuoti ir medžiagą perduoti policijai ar gamtosaugininkams. Baudos už tokią neteisėtą pramogą – nuo 300 iki 500 litų. Bet nubausti pavyksta vos keletą per metus.

„Dažnai vadinamieji keturračiai motociklai būna tiesiog būna be valstybinio numerio, ir vairuotojas būna su šalmu – tiesiog jo neįmanoma atpažinti, neįmanoma identifikuoti transporto priemonės ir toks pažeidėjas lieka nenubaustas“, – sako Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius.

Tačiau pastaruosius kelis mėnesius užregistruoti keturratį motociklą – tiesiog neįmanoma. Anksčiau galingesnius nei 15 kilovatų keturračius registruodavo savivaldybių žemės ūkio tarnybos. Pakeitus įstatymą, nuo sausio vidurio tai daryti jau turėjo valstybės įmonė „Regitra“. Tačiau to nedaro iki šiol – esą Susisiekimo ministerija nėra parengusi tvarkos, kaip tai daryti.

Kelių policijos pareigūnai sako taip pat atsidūrę dviprasmiškoje padėtyje – važinėti neregistruotomis transporto priemonėmis negalima, tačiau bausti keturračių motociklų vairuotojų taip pat lyg ir nėra kaip.

„Kadangi jis įsigijo tą transporto priemonę savo malonumui, o gal ir darbiniais tikslais ir jam uždrausti vien tik dėl to, kad valstybė nėra kažko padariusi, mes negalime. Tokiu atveju mes tiesiog elgtumėmės prieš žmogaus teises“, – teigia Klaipėdos apskrities Kelių policijos biuro viršininko pavaduotojas Mindaugas Džermeika.

Tačiau įkliuvusieji už kitus eismo taisyklių pažeidimus, taip pat ir važinėjimą po kopas ar pėsčiųjų takais atsakomybės, pasak pareigūno, neišvengs.


Šiame straipsnyje: keturračiaikopospajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

pinbolo megejas

pinbolo megejas portretas
Reikia leisti pinbolistams i juos saudyti nenuplaunamais dazais. Jie su salmais todel nenukentes.

lt

lt portretas
baudas pakeltu mazdaug nuo 3000lt

3-am

3-am portretas
Baudų kelti neverta, nes Lietuvoje policija VALDIŠKA. ir kol policija nebus atiduota (išskyrus kriminal) į privačias rankas, tol bus šitokia betvarkė: ir parkavimai,ir paplūdymiai, ir mobilūs vairuojant, ir rūkymas, ir gėrimas ir lakstantys "baikeriai" t.t. Vakar karalaius mindaugo g. prašvilpė ant vieno rato motocikl-važiavo priešinga juosta policijos mašina, net nesuregavo. Pažiūrėkit kaip dirba dabar stovėjimo aikštelių "žaliukai" ir zuikių gaudytojai viešame tarnsporte, taip dirbs ir policija po privatizavimo, ir neverks kad per mažai pinigų gana iš biudžeto. Visiems bus gerai. Tik vat kuriems politikams užteks stiprybės policiją atiduoti privatininkams?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių