Korupcija paženklintas skyrius laukia audito

Kauno meras Andrius Kupčinskas artimiausiam Savivaldybės tarybos posėdžiui teiks tarybos sprendimo projektą dėl pavedimo Savivaldybės kontrolieriaus tarnybai atlikti išsamų viso Gyvenamojo fondo administravimo skyriaus veiklos auditą dėl galimai vykdomų neteisėtų veikų ar netinkamai vykdomų funkcijų.

A.Kupčinskas administracijos direktoriau Vyganto Gudėno paprašė įvertinti Kauno miesto savivaldybės administracijos Gyvenamojo fondo administravimo skyriaus Nuomos administravimo poskyrio vedėjo Jono Lukošiaus darbą.

Kaip jau skelbta, liepos 9 dieną Specialiųjų tyrimų taryba atliko kratą Gyvenamojo fondo administravimo skyriaus Nuomos administravimo poskyryje ir sulaikė šio poskyrio vedėją Joną Lukošių. Penktadienį jis paleistas.

Dar 2003 metų sausio 14 dieną tuometinis meras Giedrius Donatas Ašmys buvo pasirašęs potvarkį, kuriuo buvo pavesta kontrolieriaus tarnybai patikrinti turto įvertinimo ataskaitas, parengtas dėl garantinių dokumentų išdavimo grąžintų namų, jų dalių, butų savininkams ir nuomininkams.

Šį potvarkį 2003 metų  rugsėjo 11 dieną kitas meras - Arvydas Garbaravičius pripažino netekusiu galios, ir kontrolieriaus tarnyba nebeturėjo tikrinti turto įvertinimo ataskaitas.

G.Raudonis taip pat peržiūrėjo dokumentus ir patvirtino, kad nuo 2003 metų rugsėjo jau nebeprivalėjo tikrinti ataskaitų.

„Ką aš galiu padaryti? Vienas meras nutarė vienaip, o kitas - kitaip. Jei dabar taryba lieps atlikti auditą, tą ir darysime. Nors šio skyriaus veiklą, mano manymu, turėtų tikrinti Vidaus audito skyrius", - teigė G.Raudonis.

2003 metais savivaldybės Aprūpinimo būstu skyriui vadovavo Šarūnas Mandravickas, o jame dirbo ir Jonas Lukošius.

Pernai Š.Mandravickas buvo nuteistas 15 tūkstančių litų bauda. Tokia bausmė jam skirta už nedidelį, bet svarbų vaidmenį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) grobstymo byloje.

Už piktnaudžiavimą tarnybai (tuo metu dirbo turto vertintoju Žemės ir kito nekilnojamojo turto registro ir kadastro valstybės įmonės Kauno filiale) jis 5 metams neteko teisės dirbti valstybės tarnyboje.

Šiemet į teisėsaugos akiratį pateko J.Lukošius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių