Kontrolieriai pradės vykdyti patikrinimus kiemuose

Nuo balandžio vidurio bus pradėta vykdyti kontrolė, ar klaipėdiečiai yra susimokėję rinkliavą už automobilių stovėjimą daugiabučių namų kiemuose. Tvarkos nepaisantiems pažeidėjams gresia baudos.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tvirtino, kad jau išduoti beveik visi leidimai statyti automobiliams daugiabučių namų kiemuose pagal tvarką be pakeitimų.

Balandžio 1 dienos duomenimis, gyventojams leidimų išduota 2 tūkst. 700, juridiniams asmenims – 500. Pagal senąją tvarką buvo likę neišduota 30 leidimų.

Tačiau miesto taryba praėjusį ketvirtadienį suteikė teisę įsigyti lengvatinius leidimus dar kelioms klaipėdiečių grupėms. Skaičiuojama, kad jiems bus išduota dar iki 600 leidimų.

„Kadangi šiuo metu leidimų išdavimas vyksta sklandžiai, nuo balandžio 15 dienos pradėsime vykdyti kontrolę, ar klaipėdiečiai susimokėjo už mašinų stovėjimą kiemuose. Kol kas vyko tik stebėjimas. Vykdyti kontrolę atidėliojome, nes nebuvo spėjama išduoti leidimų“, – teigė R.Mockus.

Vedėjas atkreipė dėmesį, kad dėl nevykdomos kontrolės jau piktinasi ir gyventojai.

„Sulaukėme skundų iš klaipėdiečių. Pas mane buvo atėję septyni žmonės ir piktinosi, kad rinkliava kiemuose įvesta nuo sausio 1 dienos, o kontrolė nėra vykdoma. Jie net nurodė kaimyną, kuris nėra įsigijęs leidimo“, – pasakojo R.Mockus.

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojo Andriaus Samuilovo, kontrolės nevykdymu skundžiasi sąžiningi žmonės, kurie jau yra įsigiję leidimus automobiliams statyti.

R.Mockaus teigimu, kadangi pagal senąją tvarką yra išduoti beveik visi leidimai, senieji nebegalioja.

Asmenys, kurie įgijo teisę gauti lengvatinį leidimą, miesto tarybai praėjusį ketvirtadienį patvirtinus rinkliavos pakeitimus, už priekinio mašinos stiklo turi palikti prašymą naujam leidimui.

Anot A.Samuilovo, pastarasis turi būti su žyma, kad savivaldybė jį gavo. Prašyme turi matytis ir adresas, kur mašina turi stovėti, jei leidimas išduodamas konkrečiai vietai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp.

klp. portretas
Palaikau!

as

as portretas
o ka daryti jei darbas mokamoje zonoje, o darbdavys net girdeti nenori apie mokejimus?

2 as

2 as  portretas
Yra autobusas, nemokamos aikštelės toliau- nebūtina įvažiuotį į darbo laiptinę.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių