Konservatoriai ragina vicemerą K.Kriščiūną atsistatydinti

Trečiadienį vakare posėdžiavusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Kauno miesto savivaldybėje nusprendė siūlyti pastaruoju metu specialiųjų tarnybų akiratin patekusiam ir kauniečių pasitikėjimą praradusiam vicemerui Kęstučiui Kriščiūnui atsistatydinti.

Tokį susidariusios padėties Kauno miesto savivaldybėje sprendimo būdą vienbalsiai palaikė visi posėdyje dalyvavę frakcijos nariai.

„Socialdemokratų politikui mesti įtarimai – pakankamai rimti. Neabejoju, kad tai supranta ir jo partijos kolegos. Turime konstatuoti, kad K.Kriščiūno, kaip vieno iš vicemerų, dalyvavimas su įstatymu ir moralia politika prasilenkiančioje istorijoje menkina savivaldos autoritetą. Mėnuo areštinėje – ilgas laikas, ir negalime leisti, kad vicemero kuruotos sritys nukentėtų dėl to, kad kažkas įsikibęs laikosi savo posto. Todėl siūlome K. Kriščiūnui pasitraukti“, – frakcijos poziciją po posėdžio pristatė frakcijos seniūno pavaduotoja Gintarė Skaistė.

„Aišku, galioja nekaltumo prezumpcija, lauksime teisėsaugos išvadų, bet ir paties socialdemokratams taip būtų sveikiau“, – įsitikinęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

K. Kriščiūną į vicemerus yra delegavusi Jungtinė socialdemokratų ir nepartinių frakcija, šiuo metu vienijanti keturis Kauno miesto savivaldybės tarybos narius.

Tarybos posėdis, kuriame gali būti svarstomas vicemero atstatydinimo klausimas, numatomas sausio 26 dieną. Kaip bus elgiamasi, jeigu K.Kriščiūnas savo noru nepasitrauks iš posto, kol kas nežinia. Pasak A.Kupčinsko, frakcijoje šis klausimas nebuvo svarstomas.

Dar prieš Naujuosius metus savivaldybės koridoriuose buvo kalbama apie ketinimus rengti interpeliaciją vicemerui K.Kriščiūnui, tačiau iniciatyvą rodžiusioms opozicinėms partijoms tuomet nepavyko įkalbėti konservatorių palaikyti tokią iniciatyvą.

Pernai rudenį trys nuo socialdemokratų frakcijos atskilę politikai, įkūrę naują frakciją „Dirbam Kaunui“, trečiadienio vakarą išplatino viešą pareiškimą, kuriame pasisiūlė įsilieti į valdančiąją daugumą. „Frakcija „Dirbam Kaunui“ yra pasirengusi dirbti koalicijoje be susikompromitavusių politikų“, – teigia frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas.

Į socialdemokratų vietą valdančiojoje daugumoje pretenduoja ir „Vieningas Kaunas“, tokių ketinimų turi ir Darbo partija.

Konservatorių lyderis A.Kupčinskas kortų atverti kol kas nelinkęs. „Frakcijoje aptarinėjome įvairius variantus. Dominuoja nuomonė, kad reikia stiprinti valdančiąją daugumą“, – nieko konkretaus neįvardijo miesto vadovas. Jis išsisuko ir nuo klausimo, ar socialdemokratai gali tikėtis išlikti valdančiojoje daugumoje.


Šiame straipsnyje: Kriščiūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
šis veikėjas tikras kauno pūlinys

SUBOTINAS DEL PALECKIO TEISMO

SUBOTINAS DEL PALECKIO TEISMO portretas
*Kad Butkeviciaus banditai-provokatoriai saude i minia TAI VISIEMS ZINOMI FAKTAI. As apie tai sakiau viename is intervju "Kauno Dienoje" Dambrauskui Arunui - dar 1996 metais. Tai mate tukstanciai liudininku, bet bijojo viesai sakyti. O DABAR, KAM TAI BUVO NAUDINGA? Atsakau - TAI BUVO NAUDINGA SAJUDINIAI pseudokomunistinei gaujai, kurie zmoniu aukomis, kuriuos patys nuzude, manipuliavo busimu rinkeju jausmus ir tuo paciu igaudavo DIDZIULE FORA RINKIMUOSE JAU 20 metu. O BUDAMI VALDZIOJE - PAVERTE POLITINE VALDZIA I KAPITALA. PAS KA DABAR LIETUVOS DARBO ZMONIU TURTAI? - OGI PAS SAJUDINE GAUJA, kuri susiskalde i ivairias partijas-gaujas tam, kad isvengti atsakomybes uz padarytus nusikaltimus ir reikalui esant perduoti ta valdzia saviems "is ranku i rankas" ***Analogijos: Judas pabuciavo Kristu - kad Ji ishduoti romenams. Hitlerio parankiniai patys padege Reichstaga o apkaltino kitus - tokiu budu atejo i valdzia. 1991 m., Sausio 13-ta pati pseudokomunistu sajudine gauja organizavo zudynes - tokiu budu atejo i valdzia, o budami valdzioje apipliese paprastus Lietuvos zmones. As nesislapstau ir galiu argumentuoti savo teiginius 8 609 48037.

Socdemams

Socdemams portretas
Manau,jeigu socai pakankamai solidžiai išspres Kriščiuniuko problemą,pasirodys kaip rimta partija.Nesu socų mylėtojas,bet ta partija reikalinga.Tikiuosi,kad ji iš lddp galutinai transformuosis į socdeminę.O prisidirbusių kiekvienoje partijoje yra, o Kaunietiška gana neblogai pradėjo valytis nuo paklaikusių savo pūlinių.
VISI KOMENTARAI 24

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių