Konservatoriai pareikalavo atleisti J. Simonavičiūtę

Uostamiesčio politikams praėjusių metų savo veiklos ataskaitą pristačiusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė sulaukė netikėto pasiūlymo – atsistatydinti ar būti atstatydinta.

Pareiškimą dėl J.Simonavičiūtės atstatydinimo ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje išplatino Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija miesto taryboje.

Jos narių nuomone, direktorę reikėtų atstatydinti, nes jaučiasi turinti daugiau galių nei miesto tarybos nariai.

„Kolegijoje buvo nuspręsta, kad A.Rubliovo pagrindinė mokykla būtų prijungta prie „Santarvės“ pagrindinės mokyklos. Tačiau parengtas visai kitoks miesto tarybos sprendimas, J.Simonmavičiūtė ignoravo politikų nuomonę. Todėl ir manome, kad reikia arba išformuoti miesto tarybos Kolegiją, nes jos nuomonės nepaisoma, arba atstatydinti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorę“, - teigė konservatorių frakcijos seniūnas Arūnas Barbšys.

J.Simonavičiūtė paaiškino, kad Kolegijos sprendimai yra tik patariamojo pobūdžio. „Išgirdę jos nuomonę, mes ir buvome parengę miesto tarybos sprendimo projektą A.Rubliovo pagrindinę mokyklą prijungti prie „Santarvės“. Tačiau tapo akivaizdu, kad mokyklos bendruomenė tokį sprendimą, kuriame nepritarė, gali apskųsti teismui. Todėl turėjau du kelius – arba kreiptis į švietimo ir mokslo ministrą dėl leidimo prijungti mokyklą, arba parengti kitą sprendimo projektą“, - dėstė J.Simonavičiūtė.

Dauguma miesto tarybos narių Klaipėdos savivaldybės administracijos ir jos pavaldinių praėjusių metų veiklą vertino teigiamai.

„Ačiū už darbą“, - tokį įvertinimą skyrė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Algirdas Grublys.

Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Rimantas Taraškevičius taip pat palaikė J.Simonavičiūtę, kuri priklauso tai pačiai partijai. „Manome, kad administracija dirba tikrai gerai ir ne J.Simonavičiūtė kalta, kad kiemuose yra šunų išmatų, nors kai kurie kolegos ją kaltina ne tuo“, - pabrėžė R.Taraškevičius.

Nors ir ne absoliučia balsų dauguma, tačiau J.Simonavičiūtės ir Klaipėdos savivaldybės administracijos praėjusių metų veiklos ataskaitai buvo pritarta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tatjana

tatjana  portretas
po istorijos su marsrutiniais , senai laikas atleisti .

vidas

vidas portretas
labai vykęs pasiūlymas, nes "įsijautė" į miesto karalienės vaidmenį , iš čia ir panieka miestiečiams.

shkias

shkias portretas
nu pagaliau
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių