Konkurencingumą didins tradicinės ūkio šakos

„Lazerių, biotechnologijų ir IT svarba yra perdaug sureikšminta. Pamirštamos tradicinės, nemenką potencialą ir įdirbį turinčios ūkio šakos“, - sako Vilniaus meras Juozas Imbrasas, šiandien pasirašęs portvarkį dėl konkurencingumo ir investicijų skatinimo darbo grupės steigimo.

Vilniaus miesto savivaldybėje sudaryta sostinės konkurencingumo ir investicijų skatinimo darbo grupė, kuriai pavesta identifikuoti Vilniaus miesto konkurencingumo, investuotojų skatinimo bei inovacijų pritaikymo galimybes, taip pat parengti konkretų veiksmų planą šių galimybių panaudojimui.

„Manau, kad tokios grupės sudarymas, kai ekonominė situacija šalyje nėra pati geriausia, o verslininkų nuojautos gana niūrios, yra savalaikis“, – sakė meras Juozas Imbrasas.

Šiuo metu Vilniaus miesto strateginiame plane yra išskiriama gana siaura prioritetinių ūkio šakų (lazerių, biotechnologijų ir IT) plėtra, kurių įgyvendinimo svarba, anot mero J.Imbraso, yra perdėm sureikšminta ir pamirštamos tradicinės, nemenką potencialą ir įdirbį turinčios ūkio šakos.

Konkurencingumo ir investicijų skatinimo darbo grupės vadovas mero patarėjas Darius Bernardas Liutkevičius sako, kad visų pirma bus mėginama išsiaiškinti kaip ir kokiomis priemonėmis miesto valdžia gali prisidėti prie Vilniaus konkurencingumo didinimo.

„Parengsime konkrečius veiksmus ir priemones, kurios leis sukurti įvairiapusiškai palankią aplinką investuotojams, didins esamų įmonių potencialą bei tarptautinį konkurencingumą,“- sako D.B.Liutkevičius.

Artimiausiu metu yra numatomi darbo grupės susitikimai su Investuotojų forumu, Tarptautiniais prekybos rūmais, Prekybos, pramonės ir amatų rūmais, kitomis asocijuotomis verslo organizacijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių