Koncerte „Senamiesčio žiogas“ poeziją svirpė bardai

Vasariškai karštą ketvirtadienio vakarą įvyko antrasis „Senamiesčio žiogo“ koncertas. Čia dainas atliko bardai Kostas Smoriginas bei Gediminas Storpirštis.

„Žinote, aš esu dar jaunas atlikėjas ir kai sugrojęs dainą sulaukiu tiek daug aplodismentų – jausmas yra nepakartojamas“, - atidaręs vakaro koncertą džiaugėsi jaunasis dainuojamosios poezijos atlikėjas Juozapas Liaugaudas. Jis apšildė publiką prieš bardų K.Smorigino ir G.Storpirščio pasirodymą.

„Šis kiemas yra labai jaukus. Ir, tikriausiai, likimas taip juokauja, kad švenčiant Žalgirio mūšio 600-ąsias metines, aš esu Kaune. Tegul pirma daina ir būna skirta šiai gražiai progai“, - savo koncerto pradžią paskelbė bardų atgimimo tėvu tituluojamas Gediminas Storpirštis.

Žalgirio mūšio metinių proga atlikėjas pasirodymą pradėjo rašytojo Donaldo Kajoko eilėmis. Vasariško vėjo, kurio taip trūko šiltame vidurvasario vakare susirinkusiesiems dainuojamosios poezijos mylėtojams, taip pat bandė įpūsti atlikdamas bene dažniausiai savo pasirodymose dainuojamą kūrinį  „Gėlė ir vėjas".

Atlikėjas linksmino publiką, kiekvienai būsimai dainas rasdamas po atitinkamą epitetą. „Šią dainą rekomenduoja Sveikatos apsaugos ministerija“, - kreipėsi į žiūrovus G.Storpirštis, atlikdamas dainą „Nerūkyk“. Po dainos bardas žiūrovams juokaudamas priminė, kad greitai bus pertrauka ir kiekvienas turės galimybę parūkyti.

Pertraukos metu „Senamiesčio žiogo“ svečiai turėjo galimybę apžiūrėti Ramintos Šiugždaitės bei Justės Šuminaitės fotografijų parodą, eksponuotą ant Ryšių istorijos muziejaus kiemelio sienų.

Pertraukai pasibaigus ant scenos lipo į savo gimtąjį miestą koncertuoti atvykęs Kostas Smoriginas. Atlikėjas juokaudamas skundėsi, kad nors lauke yra beprotiškai karšta, renginio organizatoriai scenoje dar įjungė lempas. Atlikėjas susirinkusiesiems dovanojo „Apokalipsinį romaną“, „Pažadėtam kvartale“ bei kitas savo mėgstamas dainas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių