Kolegija nori į miesto centrą

Vakarų Lietuvos verslo kolegija nori įsikurti buvusiame sveikatos priežiūros centro pastate, esančiame Turgaus gatvėje. Uostamiesčio politikai tam pritaria.

Šiuo metu aukštoji universitetinė mokykla Vakarų Lietuvos verslo kolegija yra įsikūrusi Šilutės plente. Įstaiga patalpas nuomoja.

Pasak kolegijos vadovės Angelės Lileikienės, už 2 068 kvadratinių metrų patalpų nuomą staiga sumoka per mėnesį sumoka beveik 43 tūkst. litų. Per metus susidaro apie puse milijono litų. Papildomai mokama už komunalines paslaugas. Per mėnesį jie siekia apie 17 tūkst. litų. Žiemą tenka sumokėti ir 20 tūkst. litų.

„Nuomos mokestis labai didelis. Bandėme derėtis, kritus kainoms, bet niekas su mumis neina į kalbas. Ne kartą kreipėmės į savivaldybę dėl patalpų suteikimo. Uostamiestyje dirbame 15 metų ir esame labai reikalingi. Jau esame parengę per 3 tūkst. specialistų įvairioms miesto ir regiono įmonėms. Kolegijos veikla aukštai įvertinta šalies ir tarptautinių ekspertų“, – teigė vadovė.

Jei savivaldybė suteiks patalpas, įstaiga pasiryžusi atlikti pastato renovaciją, kuri jam reikalinga. Tarybos kolegijos narių teigimu, šie darbai gali atsieiti apie pusantro milijono litų.

„Tuos pinigus, kuriuos sumokame nuomai, galėtume skirti renovacijai“, – tvirtino direktorė.

Miesto meras Rimantas Taraškevičius suabejojo, ar kolegijai, kurią lanko apie pusantro tūkstančio studentų, persikėlus į miesto centrą nekils problemų dėl automobilių statymo.

Vadovė aiškino, dieniniame kurse mokosi apie 38 proc. studentų. Kita dalis yra ištęstinių studijų studentai. Paskaitos jiems vyks penktadieniais ir šeštadieniais. Tad, anot direktorės, problemų dėl transporto priemonių statymo neturėtų kilti.

„Be to studentai, kurie moka už studijas, su mašinomis nevažinėja“, – teigė direktorė.

Buvęs sveikatos priežiūros centro pastatas, esantis Turgaus gatvė 21, yra įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą. Kad galėtų naudotis kolegija, pirmiausia jis turėtų būti išbrauktas iš minėto sąrašo.

„Ieškome būdų kaip atgaivinti senamiestį. Pagrindinė problema ta, kad trūksta žmonių. Yra daug užsienio šalių, kurių miestų centruose veikia mokymo įstaigos. Studentai šiek tiek atgaivintų senamiestį. Parduoti pastato šiuo metu neapsimoka, o kada sulauksime geresnių – neaišku“, – komentavo Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Tarybos kolegija nusprendė siūlyti išbraukti minėtą pastatą iš privatizuojamų objektų sąrašo ir leisti į jį įsikelti kolegijai. Administracija įpareigoti rengti atitinkamus sprendimo projektus.


Šiame straipsnyje: kolegija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių