Kol kas nebus nei skaitiklio mokesčio, nei ligoninių sujungimo

Gruodžio 22 d. miesto politikai nespręs Kauno 2-osios ir Raudonojo Kryžiaus klinikinių ligoninių likimo. Nebus balsuojama ir dėl naujo mokesčio už karšto vandens skaitiklių aptarnavimą.

Likus kelioms dienoms iki paskutinio šiemet tarybos posėdžio miesto meras Andrius Kupčinskas paskelbė, kad taryboje nebus svarstomi du miestui itin svarbūs klausimai.

Praėjusią savaitę savivaldybės darbo grupės sprendimas Kauno 2-ąją klinikinę ligoninę prijungti prie Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės gerokai supriešino abiejų gydymo įstaigų darbuotojus. Nepasitenkinimą tokia reforma pareiškė tiek 2-osios ligoninės vadovybė, tiek darbuotojai. Juos papiktino miesto valdžios noras didesnę ligoninę jungti prie mažesnės, o ne atvirkščiai. Neoficialiai kalbama, kad taip siekiama atsikratyti 2-osios ligoninės direktoriaus Tautvydo Jankausko.

„Noriu sukviesti į salę visas suinteresuotas puses ir patrati šį klausimą susitikime, o ne mitinge“, - klausimo atidėjimo priežastį pateikė A.Kupčinskas. Trečiadienį 2-osios ligoninės kolektyvas kvietė miesto merą atvykti į susitikimą ir pasiklabėti. Nors ir buvo žadėjęs dalyvauti, į susitikimą A.Kupčinskas neatvyko.

„Skubėti nėra, kur. Laiko turime iki kovo mėnesio. Laikotarpis prieš šventes labai intensyvus ir mano darbotvarkė perkrauta“, - tiesinosi miesto vadovas. Paklaustas, ar neišsigando medikų priešiškumo, A.Kupčisnkas tikino nesąs kurčias. „Girdžiu jų pareiškimus ir nuomones. Aišku, kad ligoninė turės būti viena, o dėl būdo galima ginčytis“, - sakė meras.

Tarybos posėdyje nebus svarstomas ir klausimas dėl akcinės bendrovės „Kauno energija“ siūlymo nustatyti karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokestį. Bendrovė pageidavo, kad miesto politikai pritartų karšto vandens skaitiklių aptarnavimo mokesčiui, kuris būtų 7,47 lito (be PVM) vartotojui per mėnesį. Žinia apie tokį mokestį, kuris būtų didžiausias Lietuvoje, papiktino gyventojus.

Mokesčio dydį dar svarstys Miesto ūkio ir energetikos komitetas. Tarybai šis klausimas bus teikiamas sulaukus komiteto išvadų.

Pranas Paškevičius, Darbo partijos frakcijos seniūnas:

Toks blaškymasis rodo visišką nekompetenciją. Kažkas pasako, kad reikia tokio mokesčio už skaitiklių aptarnavimą, ir jau teikiamas sprendimo projektas tarybai. Sugalvoja prijungti ligoninę prie vaistinės, nes reikia vaistinės direktorių padaryti ligoninės direktoriumi, ir be jokių skaičiavimų teikia tarybai. Kilus pasipriešinimui, greitai atsitraukia. Jeigu rezonansinio pasipriešinimo nėra, taip ir stumia reikalus. Ar taip galima valdyti miestą?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių