Kokius kailinius dėvi pirmosios šalies ponios?

Kailiniai – kiekvienos moters svajonė. Pastarųjų dienų renginiai, skirti Sausio 13-ajai paminėti, parodė, kad pirmosioms šalies ponioms svajonės jau išsipildė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vilki karakulinius kailinius, o Seimo pirmininkė Irena Degutienė gali pasigirti net ne vienu kailiniu paltu.  

Pirmąsias šalies ponias esame įpratę matyti darbinėje aplinkoje – vilkinčias nepretenzingus kostiumėlius, papildytus viena kita kuklia detale – sage, auskarais ar į akis pernelyg nekrintančiais, bet eilutę pagyvinančiais perlų karoliais.

Pastarosiomis dienomis didžiuma šaliai reikšmingų įvykių minėjimų renginių iš Prezidentūros ar Seimo rūmų persikėlė į lauką. Pirmosios šalies damos pademonstravo savo viršutinius apdarus – kailinius. Pasirodo, Seimo pirmininkė I.Degutienė turi net kelis.

Antradienį, Sausio 13-oios išvakarėse, laužams degant prie Parlamento, I.Degutienė vilkėjo šviesiai pilkus kailinius ir nuo šalčio gynėsi tokios pačios spalvos kepure. 

Trečiadienį, Sausio 13-ąją, Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje Seimo pirmininkę šildė jau kiti – šokolado spalvos kailiniai. 
 
D.Grybauskaitė kailinių taip dažnai nekeičia. Pastarosiomis dienomis ją buvo galima pamatyti vilkinčią juodus karakuliniais kailiniais su dailia juoda apykakle. Galvą Prezidentė nuo kandančio šaltuko slepia po juoda irgi karakuline skrybėlaite.

I.Degutienė mėgsta ilgus kailinius. D.Grybauskaitės kailiniai baigiasi vos žemiau kelių.

Šalies vadovės pirmenybę teikia klasikai. Jų kailiniai paprasti, bet elegantiški. Jie neperkrauti detalėmis – jokių dekoratyvinių į akis krintančių elementų, virvelių ar spalvų sluoksniavimo.

Premjero Andriaus Kubiliaus žmona Rasa Kubilienė, Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje stovėjusi greta Prezidentės ir Seimo pirmininkės, vilkėjo rudu verstos odos paltu su kailine apykakle ir kapišonu.

Krašto apsaugos ministrę Rasą Juknevičienę šildė juodas ilgas klasikinis paltas, kurio bene pagrindinis akcentas - apykaklė.


Šiame straipsnyje: sausio 13

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių