Kokios VGTU ir VU fakultetų reorganizavimo galimybės?

Ketvirtadienį Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto posėdyje buvo išklausyta informacija apie Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir Vilniaus universiteto (VU) planuojamus vidinius struktūros pakeitimus.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto prorektorius Raimundas Kirvaitis pristatė informaciją apie universiteto veiklą, artimesnius ir tolimesnius struktūrinius pakeitimus, plėtros planus. Šiais metais universiteto rektoriaus įsakymu buvo sudaryta komisija VGTU vidinės struktūros optimizavimo procesui parengti. Manoma, kad pirmieji komisijos žingsniai bus nedidelių katedrų jungimo tikslingumo ir Transporto bei Mechanikos fakultetų jungimo su jų perkėlimu į Saulėtekio arealą galimybių tyrimas. Tolimesniuose planuose - Elektronikos fakulteto perkėlimas į Saulėtekį, svarstant galimybę tuo pat metu įkurti Elektronikos ir informatikos fakultetą dviejų dabartinių Elektronikos ir Fundamentinių mokslų fakultetų pagrindu.

Kaip informavo prorektorius, VGTU teritorijoje jau pradėjo veikti pirmasis Mokslo technologijų parkas - bendras VGTU, VU, VĮ Saulėtekio slėnis, Vilniaus m. Savivaldybės ir verslo įmonių darinys. Tai būtų pirmasis Lietuvoje realaus verslo ir mokslo bendradarbiavimo pavyzdys. Iki šiol veikę parkai daugiau deklaravo mokslo bendradarbiavimą su verslu nei jį vykdė.

Vilniaus universiteto prorektorius Rimantas Vaitkus informavo apie universiteto struktūros planuojamą reformą. Kol kas ji yra tik ieškojimų ir diskusijų lygio. Sudaryta darbo grupė turėtų parengti struktūrinės reformos galimybių studiją, kuri padėtų vykdyti reikalingus pakeitimus. Savo nuomonę išsakė ir universiteto bendruomenės atstovai.

Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Giedrius Viliūnas pastebėjo, kad būtent minėtai universiteto plėtrai labai reikia priimti šiuo metu svarstomą Valstybinių aukštųjų mokyklų turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių