Kodėl užsieniečiai juokiasi iš Vilniaus?

Viešbučių ir turizmo versle besisukanti Ieva Dumbliauskaitė, ką tik grįžusi iš Londono, neslepia liūdesio. Vilniui blogai. Iš mūsų šaiposi.

Greičiau pasieksi Niujorką

Prieš kelias dienas iš vienos didžiausių turizmo operatorių konferencijų Londone grįžusi bendrovės „Mikotelgroup“, sostinėje valdančios ekonominės klasės viešbučius „Panorama“, „Comfort Vilnius“ ir „Mikotel“, pardavimo ir rinkodaros vadovė I.Dumbliauskaitė pasakojo, kad ne kartą teko ryti karčią kritikos piliulę.

„Buvo labai nemalonu klausyti turizmo operatorių pastebėjimų, kad Vilnius visiškai neišnaudojo kultūros sostinės kozirio. Jei Rygoje ir Taline šiemet buvo pastebimas viešbučių užimtumo kilimas, Vilniuje užfiksuotas nuosmukis. Kiek klausinėjau turizmo agentūrų, niekas neatvežė nė vieno svečio ar turistų grupės specialiai dėl kultūros sostinės – tiesiog nebuvo reklamos, niekas apie mūsų renginius nežinojo“, - apgailestavo I.Dumbliauskaitė.

Ji pripažino, kad bėda slypi ne tik prastoje informacijos sklaidoje. Didžiausių nesklandumų sukėlė komplikuotas Vilniaus pasiekiamumas.
„Girdėjau palyginimų, kad iš Londono nuskristi į Niujorką pigiau nei į Vilnių“, - nusivylimo neslėpė I.Dumbliauskaitė.

Akcijos šiemet nebus

Po nelengvo vasaros sezono, kai turistų „Mikotelgroup“ viešbučiuose skaičius sumažėjo apie 20 proc., laukia nieko gera nežadanti žiema. Pernai viešbučių „Panorama“, „Comfort Vilnius“ ir „Mikotel“ vadovybė buvo priėmusi sprendimą kambarius ilgesniam laikui nuomoti už specialią kainą.

Vienvietis kambarys autobusų stoties pašonėje įsikūrusiame trijų žvaigždučių viešbutyje „Panorama“ mėnesiui kainavo 1 500 litų, dvivietis – 2 200 litų. Į šią sumą mokesčiai už komunalines paslaugas jau buvo įskaičiuoti.

Gėlių gatvėje esančiame trijų žvaigždučių viešbutyje „Comfort Vilnius“ vienviečio kambario kaina siekė 1 400 litų, dviviečio – 1 900 litų.

Pylimo gatvėje įsikūrusiame dviejų žvaigždučių viešbutyje „Mikotel“ gyventi mėnesį būtų buvę pigiausia. Vienvietis kambarys siūlytas už 990 litų, dvivietis – už 1 500 litų.

Tačiau šiemet panašių akcijų nežadama. I.Dumbliauskaitė neslėpė, kad tai nepasiteisino. „Pasiūlymas nesulaukė dėmesio, nes studentams, matyt, labiau apsimoka nuomotis butą. Jiems neįtiksime, nes mūsų paslaugų kokybė aukštesnė, dėl to ir kaina didesnė“, - pasakojo I.Dumbliauskaitė.

Kaune pasiūlymas suveikė

Vilniuje prie Katedros aikštės įsikūrusio viešbučio „Klaipėda“ direktorė Asta Jutaitė sakė, kad ilgalaikę kambarių nuomą siūlė tik „Klaipėdos“ viešbutis Kaune. Vilniuje tokių akcijų esą neorganizuota. Neketinama jų imtis ir šiemet, nors Kaune jos ir pasiteisino.

„Ten gyvena keletas studentų ir įvairių verslininkų. Reikia tik gerai iškomunikuoti pasiūlymą ir įdėti skelbimą į tam tikrus puslapius. Žmonės skambina ir iš dešimties interesantų bent vienas išsinuomoja“, - pasakojo A.Jutaitė.

Kaune viešbučio kambario nuoma mėnesiui svyruoja nuo 1300 iki 1500 litų. „Tačiau kaina – derybų objektas. Pavyzdžiui, kažką išbraukus, kažko atsisakius, ji taptų dar patrauklesnė. Vilniuje dar nėra taip blogai, kad imtumėmės tokių pasiūlymų“, - tikino A.Jutaitė.


Šiame straipsnyje: panoramaviešbučiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių