Kodėl kelininkai duobes gremžia prieš lietų?

Eismo pikas, dulksna prietemoje, didžiulė duobė ir kiauros padangos. Tokį įvykių scenarijų išgyveno vairuotojai, pastarąsias dienas važiavę Tvirtovės alėja.

Prieš pat Varnių tiltą kelininkai gatvėje išgremžė stačiakampius lopus ir paliko, nes pasipylė lietus. Nepaisydami nieko gero nežadančių sinoptikų prognozių, kelininkai bando remontuoti duobėtas miesto gatves. Visa tai dažnai baigiasi ne lygesniu keliu, o praplyšusiomis padangomis.

Penktadienio rytą Tvirtovės alėjoje vėl stoviniavo keli automobiliai, kurių vairuotojai keiksnojo bjaurų orą ir dar bjauresnius kelininkus. Ženklai, įspėjantys apie gatvės remonto darbus, buvo subyrėję į šipulius ir voliojosi ant važiuojamosios kelio dangos.

„Šiuo metu imame dangos mėginius ir atliekame tyrimus, - dėl nepatogumų atsiprašydamas visų vairuotojų pasakojo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. - Planuojame atlikti kai kurių gatvių kapitalinį remontą.“

Pasak jo, bendrovėje „Laboratorinių bandymų centras“ bus atlikti Nuokalnės, Varnių gatvių, Tvirtovės alėjos,  Raudondvario plento, Taikos prospekto važiuojamosios dalies dangos tyrimai.

„Aiškinamės, kodėl tos duobės formuojasi. Jeigu nesiimsim kapitalinio remonto, tai su duobėmis pabaigos nebus. Pavyzdžiui, Tvirtovės alėjoje pagrindinis asfaltbetonio dangos sluoksnis yra visiškai iširęs, o virš jo yra viršutinė gatvės danga. Kai nėra gero pagrindo, tai duobės formuojasi labai greitai“, - aiškino A.Pakalniškis.

Kas antrą dieną iš Kauno į Vilnių darbo reikalais važinėjanti Milda pasakojo apie dar vieną miesto gatvių piktžaizdę, atsivėrusią Taikos prospekto ir Ateities plento sankryžoje.

„Ateities plente, važiuojant nuo Kauno, ties sankryža tokia duobė, kad nėra net kur dingti. Šioje vietoje tamsiuoju paros metu susprogdinau naujutėlę padangą. Ir niekaip nesuprantu, kodėl šios duobės niekas nenori užlopyti?“ – piktinosi kaunietė.

„Duosim skubų užsakymą dėl šios duobės“, - pažadėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių