KMUK Vaikų ligų klinika turės priestatą

Pavasarį Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) turėtų būti pradėta Vaikų ligų klinikos priestato statyba.

Darbams reikalingas lėšas - apie 2 mln. litų - skiria Lietuvos vyriausybė. Maždaug pusę milijono litų turėtų kainuoti vien projektavimo darbai.

Kaip portalui pasakojo KMUK direktorius ūkio ir inžinerijos reikalams Juozas Dekeris, priestato vaikų ligų klinikai labai reikia: „Situacija įtempta, nes dabartinėje klinikoje sergantys vaikai nebetelpa. Palatos perpildytos, o išeičių jokių. Todėl ir inicijavome tokį projektą", - aiškino J.Dekeris.  

Pasak jo, pastačius priestatą būtų pagerintos ir medikų sąlygos. Be to, visi skyriai galėtų dirbti po vienu stogu. Numatomas priestato plotas - apie 4,7 tūkst. kvadratinių metrų. Trijuose aukštuose būtų įrengtos palatos, medikų kabinetai, personalo, ūkio dalies patalpos. Ketvirtame aukšte planuojama įrengti auditoriją studentams ir konferencijų salę.

Šiandien KMUK paskelbė konkursą, kurio laimėtojas ir statys minėtą priestatą.

„Sprendžiant iš to, kiek įmonių jau pasiėmė konkursines sąlygas, pasiūlymų sulauksime nemažai. Mūsų apsisprendimą lems pasiūlyta mažiausia kaina", - aiškino J.Dekeris.  

Pasak jo, konkursą laimėjusi įmonė priestato projektą turėtų parengti per 3-4 mėnesius. O kovo mėnesį, tikėtina, jau bus padėtas kertinis priestato akmuo.

Naujasis statinys prisišlies už dabartinio vaikų ligų korpuso, o juos sujungs galerija.

Įmonių paraiškų dalyvauti konkurse KMUK lauks iki lapkričio 26 dienos. Tą dieną bus atplėšiami vokai su pasiūlymais.  


Šiame straipsnyje: KMUKvaikų ligų priestatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių