Kleboniškio miške rastas nudirtas šuniukas sveiksta

Kleboniškio miško parke pirmadienį rastas kruvinas šuniukas pamažu sveiksta. Jam buvo nudirta trečdalis odos. Specialistai spėja, kad gyvūnas galėjo pakliūti po automobilio ratais.

„Šuniukas gulėjo toje vietoje, pro kurią praeina gausybė žmonių. Mums niekaip nesuprantama, kaip niekas taip nesusirūpino. Sulaukėme tik vieno žmogaus skambučio, kuris pranešė apie leisgyvį šunį“, - praėjus kelioms dienoms po įvykio stebėjosi bendrovės „Nuaras“ direktorė Jurgita Gustaitienė.

Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojai, atvykę į vietą, kurioje gulėjo vargšas mišrūnas, išvydo tikrai kraupų vaizdą: „Buvo daug kraujo, nusimečiau švarką ir apglėbiau juo šunelį“, - pasakojo asociacijos darbuotoja Lolita Grėblikienė.

Maždaug 3 metų už taksų veislės šunį šiek tiek didesnis šuo buvo skubiai nugabentas į Vidmanto Kairevičiaus veterinarijos kliniką. Čia patyrę specialistai atliko sudėtingą operaciją.

„Buvo nukraujavęs gyvūnas, tačiau jis buvo sąmoningas, tik negalėjo paeiti. Jokių kaulų lūžių nėra. Teko atgal užnerti odą, padaryti sujungimus odos su kūnu, vidinėmis ir išorinėmis siūlėmis susiūti“, - sudėtingą chirurginę operaciją apibūdino gydytojas Tomas Kairevičius.

Jis svarstė, kad šuo galėjo nukentėti ne nuo neturinčių ką veikti paauglių, o pakliuvo po automobilio ratais.

„Sunku pasakyti, ar čia išvis žmogaus darbas. Neatmetame ir tokios galimybės, kad šuo pakliuvo po mašina. Gal jį užkabino duslintuvas ir tempė kurį laiką“, - spėliojo R.Kairevičius.

Netrukus po nelaimės atsirado ir šuns šeimininkas. Pasirodo, Amsis gyvena Romainiuose. Kaip jis atsidūrė Kleboniškio miške, šeimininkas neturėjo žalio supratimo. Pasak veterinarijos gydytojo, nukentėjusį augintinį, kuris slaugomas klinikoje, kasdien lanko jo šeimininkas.

Jeigu Amsis sveiks, kaip numatyta, dar kelias dienas jis pagyvens veterinarijos klinikoje ir paskui bus išleistas namo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių