Klebonas prašo neapmokestinti Karmelitų aikštės

Po to, kai Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija nutarė siūlyti apmokestinti automobilių stovėjimą Karmelitų aikštėje prie „Akropolio", Karmelitų parapijos klebonas Renaldas Šumbrauskis kreipėsi į savivaldybę, prašydamas to nedaryti.

Karmelitų bažnyčios esanti aikštė, priklausanti miesto savivaldybei, nuo seno turėjo Karmelitų aikštės vardą.

Pernai „Akropolio" savininkai ir projektuotojai pasirūpino, kad aikštė būtų padengta granitine danga.

Tačiau parapijos tikinčiuosius piktina chaotiškai statomi lengvieji automobiliai ir turistiniai autobusai. Bendruomenė tikisi, kad bus greitu laiku pastatytos nustatytos tikslios parkavimo vietos lengviesiems automobiliams ir autobusams. Be to, parapija nori, kad automobilių statymas būtų nemokamas, nes įvairiomis progomis tikintieji į bažnyčią atvyksta nuosavais automobiliais. Bendruomenė taip pat nesutinka, kad ateityje toje aikštėje vyktų masiniai renginiai.

Kolegijos nariai nusprendė, kad šį klausimą dar kartą turėtų svarstyti Eismo saugumo komisija. Pirmadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas buvo susitikęs su „Akropolio" savininkais. Buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės. Sutarta, kad Karmelitų aikštę būtina apšviesti.  Prekybos centro vadovybė neatsisako galimybės padėti įrengti apšvietimą.

Daugiau šia tema:
Aikštelė prie „Akropolio" - tik autobusams ir tikintiesiems?


Šiame straipsnyje: aikštelėAkropoliskarmelitų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių