KLASCO: šiųmetis grūdų derliaus rekordas nuteikia optimistiškai

Klaipėdos uoste grūdines kultūras kraunančių bendrovių sandėliai pilnėja kasdien, tačiau laivai prie uosto eilėje dar nesirikiuoja, intensyviau grūdai  iš  uosto turėtų pajudėti rugpjūčio viduryje, o didžiausių srautų laukiama rugsėjį.

Pernai užbaigusi 23 mln. litų vertės investicijas į grūdų terminalo plėtrą, bendrovė „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija„ (KLASCO) per sezoną, trunkantį nuo derliaus iki derliaus, yra pasiruošusi perkrauti apie 1 mln. tonų grūdinių kultūrų, tačiau tikslių apimčių prognozuoti neskuba - esą kalbos apie šiųmetį grūdų derliaus rekordą nuteikia optimistiškai, tačiau Rusija, iš kurios pernai imta vežti grūdus per KLASCO terminalus, sumažino savo grūdų eksporto prognozes 25 proc., penktadienį rašo “Verslo žinios".

Vis dėlto, pasak KLASCO komercijos direktoriaus Vytauto Kauno, grūdus turės išvežti ir rusai, o bendrovė  jau turi sutartis su 4 vežėjais rusiškiems grūdams. Pernai bendrovė perkrovė apie 25 tūkst. tonų grūdų iš Rusijos. Iš viso KLASCO iki šio sezono perkrovė 680 tūkst. tonų grūdų. Šios savaitės pradžioje į KLASCO sandėlius atgulė 30 tūkst. tonų grūdinių kultūrų.

Grūdų krova sudaro apie 6 proc. KLASCO bendros krovinių apyvartos.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostasKLASCO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių