Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato statyba stringa

Klaipėdos apskrities policininkai vis dar tikisi, kad 2016 metais vyriausiasis policijos komisariatas įsikels į naujas patalpas.

Į apskrities policijos ataskaitinį susirinkimą atvykęs Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis tikino negalįs pasakyti, kiek laiko uostamiesčio pareigūnai, dirbantys Vyriausiajame policijos komisariate (VPK) Jūros gatvėje, dar turės kęsti prastas darbo sąlygas.

„Tapome tam tikrų institucijų neefektyvaus veikimo įkaitais. Naujo pastato statyba yra vykdoma per turto atnaujinimo programą. Mes įkeitėme turto daugiau nei už 63 mln. litų, kad turto bankas paimtų paskolą ir pastatytų komisariatą. Jie turi skelbti konkursą, atrinkti rangovą, pastatyti ir perduoti mums pastatą, – pasakojo S.Skvernelis. – Ši veikla užsitęsė nepateisinamai ilgą laiką. Jau įvyko antrasis konkursas, bet laimėtojo skelbti negalima, nes turi būti pasirašyta sutartis, sudarytas paskolų komitetas, o jis vis dar nesudarytas. Tad reikalai sustojo.“

Tikimasi, kad pavasarį prasidės statybos, o pareigūnai naujajame VPK pastate pradėtų dirbti 2016 metais.

Tačiau, jeigu prasidės teismai dėl viešųjų pirkimų užginčijimo, statybos gali dar labiau užsitęsti.

Panaši situacija yra ir Palangoje. Pinigai policijos komisariato pastato rekonstrukcijai buvo skirti, tačiau dėl panašių priežasčių sausio 1-ąją turėję būti baigti darbai vis dar nepradėti.

„Jeigu mes galėtume turimą turtą patys realizuoti, tiesiogiai pardavinėti, o pinigus nukreipti darbuotojų sąlygoms gerinti, Klaipėdos pareigūnai tą problemą būtų seniai pamiršę“, – tikino Policijos generalinis komisaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno gatve

Kauno gatve portretas
Ši statyba yra neteisėtą, todėl kad Klaipėdos VPK statomas sanitarinės apsaugos zonoj kuri yra įsikūrusi tarp pramonės rajono ir gyvenamųjų pastatų.

emigrant

emigrant portretas
Zmones, kas darosi ant Lietuvos! Mentai ir tie nori babkiu nuvalyti!!!

KAZI

KAZI portretas
Ar dar siandien kas nors,kuom nors praskolintam-uzstatytam dvarely Tiki.Skestam palengva,bet stabiliai ir su garantija isgaruoti.Kas gali plesia;ISVEZA ir slepia,mat gal prireiks kitam gyvenime.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių