Klaipėdos valdininkai skaičiuoja audros padarytus nuostolius

Klaipėdos miesto savivaldybės valdininkai skaičiuoja audros pridarytus nuostolius ir pripažįsta kol kas nežinantys, iš kokių lėšų juos padengs.

Kaip sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, per pirmadienį kilusią audrą labiausiai nukentėjo parkai ir skverai. Išgriauta 120 medžių, iš jų, premilinariais duomenimis, 80 – parkuose.

Uostamiestyje audra suniokojo 12 apšvietimo stulpų atramų, sugadino 4 šviesoforus, pakenkė lietaus nuotėkų tinklams. Kai kuriose vietose atsivėrė asfalto įgriuvos.

Stipri vėtra į šipulius pavertė Mogiliovo gatvėje stovėjusį biotualetą. Kol kas supjaustyti bei sutvarkyti 47 nulaužti medžiai iš 120. Pasak vedėjos, dar teks išrauti likusius kelmus. Šiuos darbus planuojama atlikti per mėnesį.

Nemažai išvirtusių medžių suskaičiuota Giruliuose ir Melnragėjė. Valdininkai nesitikėjo, kad po audros papildomai teks tvarkyti užpustytus takus paplūdimiuose.

Šiomis dienomis sulaukiama ir senamiesčio gyventojų skambučių apie purvo nuošliaužų užneštas gatveles. Viena tokių – Didžioji Vandens, kur nuslūgus vandeniui tapo sunku prabristi pro likusį purvą.   

I.Šakalienės teigimu, kol kas nežinoma, kiek nuostolių padarė ši audra. Nors jau dabar spėjama, kad jie bus didesni nei po praėjusios audros. Tuomet patirta apie 20 tūkst. litų nuostolių.

Tačiau miesto biudžete nėra numatyta skirti lėšų audros padariniams šalinti. Tad bus kreipiamasi į Savivaldybės vadovus su prašymu skirti tam pinigų.


Šiame straipsnyje: vėtraŠkvalasaudra

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Galiu paskolinti :))))

Vietinis

Vietinis portretas
apgailetini zmones sedi Klaipedos valdzioj, korumpuoti, neveiksnus ir itariu suzalotom psichikom. Uostamiestis netures 10-15 tukst euru miestui aptvarkyt??? Europieciai mes atseit, cia jau kaip anekdotas nuskambet gali..

Anelė iš Melnragės

Anelė iš Melnragės portretas
Nemažai išvirtusių medžių suskaičiuota Girulių ir Melnragės paplūdimiuose? Nuo kada paplūdimiuose auga medžiai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių