Klaipėdos valdininkai atsisako tarnybinių butų

Klaipėdos savivaldybės darbuotojai atsisako tarnybinių butų. Aiškinama, kad taip yra dėl per didelės nuomos kainos. Nebereikalingus butus siūloma paversti socialiniais.

Miesto tarybos Socialinių reikalų komitete antradienį buvo sprendžiama, ar išbraukti tris butus iš tarnybinių butų sąrašo. Nuomininkai atsisakė juose gyventi.

Minėti butai buvo Vingio, Liubeko, Sukilėlių gatvėse. Pirmųjų dviejų būstų nuomininkai savo noru nutraukė nuomos sutartis. Buto, esančio Sukilėlių gatvėje, gyventojos šeima dėl blogų gyvenimo sąlygų perkelta į kitą tarnybinį butą, esantį Turgaus aikštėje.

Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė aiškino, kad išbraukus butus iš tarnybinių butų sąrašo būtų galima juos suremontuoti ir paversti socialiniais.

Tarybos narys Vygantas Vareikis klausė, ar savivaldybei tikra nėra reikalingi socialiniai būstai.

„Norėsime įdarbinti specialistą iš kito miesto. Būtų galimybė jį apgyvendinti. Jei žmogus gauna 1 tūkst. 500 litų atlygį, kodėl jam nesuteikti būsto. Sunku susirasti ir išlaikyti butą, kai gauni tokį atlygį“, – dėstė V.Vareikis.

D.Netikšienė aiškino, kad tarnybiniuose butuose gyvenantys asmenys moka nuomą. Metų pradžioje, pasikeitus šio mokesčio skaičiavimo tvarkai, jis išaugo asmenims, kuriems nepriklauso lengvatos.

„Tarnybinių butų nuoma nėra maža. Mokesčio dydis priklauso nuo daug rodiklių. Kuo naujesnis namas, tuo nuoma didesnė. Pavyzdžiui dviejų kambarių buto su holu Kuncų gatvėje nuoma yra apie 300 litų. Dėl to žmonės ir atsisako tarnybinių butų“, – aiškino vedėja.

Anot D.Netikšienės, savivaldybė turės 12 tarnybinių butų, išbraukus minėtus iš jų sąrašo. Anksčiau tokių būstų buvo daugiau, tačiau nemaža dalis jų buvo perduota Klaipėdos universitetui, Muzikiniam teatrui.

Be to vedėja pabrėžė, kad savivaldybei gyvena tik keturi jos darbuotojai. Likusiuose kitų institucijų tokių kaip policija, muitinė darbuotojai.

Tarnybiniuose butuose jie gyventi gali, kol dirba vienoje ar kitoje institucijoje. Išėję iš darbo jie turi išsikraustyti. D.Netikšienė pasakojo, kad kai kurie apskundžia iškeldinimą teismui. Bylų baigtis buvo įvairi – vienas savivaldybė laimėjo, kitas pralaimėjo.

Pasak D.Netikšienės, prireikus miesto tarybą savivaldybės administracijos darbuotojui gali skirti tarnybinį butą. Jis gali būti išrinktas iš esančių laisvų patalpų. Taip pat vedėja pastebėjo, kad tarnybiniuose butuose gyvena klaipėdiečiai, o ne atvykę iš kito miesto savivaldybės darbuotojai.

„Suteikti tarnybinį butą galima, bet tai nėra savivaldybės prievolė. Laisvų butų tikrai yra. Mes nespėjame jų suremontuoti, kad jose galėtų apsigyventi laukiantys socialinio būsto“, – pabrėžė vedėja.

Komiteto nariai pritarė trijų butų išbraukimui iš tarnybinių butų sąrašo.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių