Klaipėdos uostui vadovo ieškos konkurso būdu

Jau kurį laiką kalbama apie tai, kad transporto sistemoje bus žymių vadovybės pakeitimų.

Prieš kelias savaites Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovų pareigų savo noru atsisakė Seimo nariu tapęs Eugenijus Gentvilas. Pareigų neteko ir dar vienas klaipėdietis – buvęs susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

Kandidatais į Uosto direkcijos vadovo pareigas tarp klaipėdiečių neoficialiai minimi Vytautas Rinkevičius ir Arvydas Vaitkus. Kalbintas A.Vaitkus nei paneigė, nei patvirtino, kad nebus Uosto direkcijos vadovu.

Šalies premjeras ir Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius tikino, kad kalbos apie minėtus du kandidatus į uosto direkcijos vadovus yra tik kalbos.

„Pasirenkant Uosto direkcijos vadovą bus žvelgiama į kandidato kompetenciją. Uoste numatyta statyti svarbius infratruktūros objektus, gerinti jo finansinę padėtį pelną paliekant Uosto direkcijai su sąlyga, kad jis bus naudojamas tik investicijoms ir bankų paskoloms grąžinti“, - teigė A.Butkevičius.

Naujasis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius patvirtino, kad jau pasirašė įsakymą dėl Uosto direkcijos vadovo konkurso nuostatų.

„Konkursas vyks po Naujųjų metų. Svarbiausias reikalavimas naujam uosto vadovui – kompetencija, vadovavimo patirtis, uosto reikalų supratimas. Aš nieko neturiu nei prieš Vytautą Rinkevičių, nei prieš Arvydą Vaitkų. Ir jei norės, galės dalyvauti konkurse, kaip ir kiti klaipėdiečiai“, - aiškino R.Sinkevičius.

Jis prognozavo, kad Uosto direkcijos vadovas bus žinomas sausio viduryje.

A.Butkevičius patvirtino, kad jam buvę pateikta patarimų keisti „Klaipėdos naftos“ vadovą Roką Masiulį.

„Mes nesirengiame keisti žmonių, kurie dirba atsakingai, supranta valdymą, yra kompetentingi. Sausio 7 dieną planuoju susitikti su energetikos sistemoje dirbančiais žmonėmis, išklausyti jų siūlymus, ką reikia stiprinti“, - tikino A.Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

info Lietuvos žemė

info Lietuvos žemė portretas
Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. O ... Lietuvoje po metų įsigalios leidimas sukčiams išpardavinėti Lietuvos žemes. Kai ... “Nė vienas istorikas ar kitoks mokslinčius nepasakys, kiek milijonų lietuvių jau padėjo galvas kovodami už Lietuvos žemės išsaugojimą.” Rašo Pranciškus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių