Klaipėdos uosto rekordai ir dėl augančio tranzito

Ypač gerus šių metų krovos rezultatus Klaipėdos uostui lėmė ne tik išaugusi grūdų, naftos produktų krova, bet ir gerokai padidėjęs tranzitas.

Šiemet Rusijos krovinių tranzitas sudaro apie 10 proc. nuo bendros uosto krovos. Pernai ji buvo 9 proc., 2011 metais – apie 12 proc.

Baltarusijos krovinių dalis Klaipėdos uoste sudarė apie 30 proc. Tiek Rusijos, tiek Baltarusijos krovinių tranzitas šiemet ūgtelėjo.

Pastebėta tendencija, kad šiemet vėl sparčiai krovą didinantis Rusijos Ust Lugos uostas vilioja krovinius nuo kitų Rusijos uostų, Talino ir Latvijos Rygos bei Ventspilio uostų. Pavyzdžiui, Rygos uoste šiemet labiausiai mažėjo naftos produktų ir anglies krovinių.

Tuo tarpu Klaipėdos uosto krovos tempai šiemet ryškiai didėja. Per pirmąjį ketvirtį krauta net 1,6 mln. tonų daugiau krovinių.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir administracijos direktorius Artūras Drungilas prognozavo, kad antrąjį ketvirtį augimo tempai kiek sumažės, nes pernai antrasis ketvirtis jau buvo geresnis.

Nepaisant to, šiemet sprendžiant pagal pirmojo ketvirčio trezultatus, planuojama rekordinė metinė 37-38 mln. tonų krova.

Šiemet Uosto direkcija gauna ir rekordines pajamas. Per I ketvirtį iš viso surinkta 37 mln. litų rinkliavų. Tai 4 mln. litų daugiau nei pernai ir vienu milijonu litų daugiau jei rekordiniais 2011 metais. Šiems metams numatytas rinkliavų surinkimo planas viršijamas maždaug trimis procentais.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostastranzitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
Uzteks girtis.Uostas tuscias.Matysim balandzio rezultatus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių