Klaipėdos uostas kitąmet planuoja 182,9 mln. litų investicijas

Klaipėdos valstybinis jūrų uostas į infrastruktūros plėtrą kitąmet planuoja investuoti 182,9 mln. litų, arba maždaug 30 mln. litų mažiau nei ketinta investicijoms skirti 2010 metais.

Šiemet apie 206 mln. litų uosto planuota investicinė programa bus atlikta ne daugiau kaip 50 proc., labiausiai dėl teismuose apskųstų konkursų, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Turiu pripažinti, kad šiemet investicijų apimtis buvo numatyta nepagrįstai didelė, pats turėjau dar mažą patirtį, techniniai projektai neparuošti, dabar įvedžiau kontrolės mechanizmą", - sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Kitąmet turėtų būti tęsiami šiais metais pradėti darbai, statomi tie objektai, kurių konkursai strigo teismuose, vykdomi uosto įplaukos kanalo tobulinimo ir gilinimo projektai, mažųjų laivų prieplaukos statyba ir nemažai smulkesnių projektų.

2011 metų investicijų programa dar gali būti tikslinama, nes neseniai uosto direkcija laimėjo bylą, kurioje restruktūrizuojama įmonė "Lokys" buvo apskundusi konkursą. Pokyčių gali būti ir dėl ką tik įvykusio uosto įplaukos tobulinimo konkurso, nes kaip paaiškėjo atplėšus keturių dalyvių vokus, pasiūlyta žemiausia kaina yra mažesnė nei skaičiuotoji.

"Pagal tai, ką įsivaizdavome, matau, kad sutaupome 12 mln. litų, grįžtame prie tokių įkainių, kokie buvo iki 2005 metais, kol visus darbus monopolizavo "Klaipėdos hidrotechnika" ir įkainiai tapo 4-5 kartus didesni. Tad investicinė programa gali būti tikslinama, atsižvelgus į kintančią situaciją", - teigė E.Gentvilas.

Dėl neįvykdytų investicijų plano Vyriausybės nutarimu nuo šių metų pavasario yra karpomi uosto vadovų atlyginimai. Anot E.Gentvilo, jo atlyginimas iš viso yra sumažėjęs 20 procentų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių