Klaipėdos universiteto vadovai: bendrabučius gavo visi studentai

„Dėl kiekybės nėra problemų, jų turime dėl kokybės“, – taip bėdas dėl studentų bendrabučių įvardijo Klaipėdos universiteto vadovas.

Praėjusi vasara įnešė gerokai nerimo į Klaipėdos universiteto bendrabučiuose gyvenančių studentų gyvenimą. Rugpjūčio mėnesį buvo uždarytas prasčiausios būklės bendrabutis Taikos pr. 30.

Čia gyvenę studentai perkelti į dviem metams universiteto išsinuomotą bendrabutį Karklų gatvėje, kur anksčiau buvo įsikūrę LSCC tarptautinio universiteto auklėtiniai.

Metus šis bendrabutis stovėjo tuščias, tad Klaipėdos universitetas prieš apgyvendindamas studentus jį aptvarkė. Karklų gatvėje įkurdinta per 240 studentų.

Praėjusią vasarą buvo tvarkomas ir studentų bendrabutis Malūnininkų gatvėje. Rudenį tikimąsi atnaujinti koridorius, užsandarinti langus.

Universiteto vadovų manymu, bendrabutis Statybininkų pr. yra gana neblogas.

Klaipėdos universiteto Infrastruktūros ir plėtros prorektorius Rimantas Didžiokas teigė, kad bendrabučiuose apgyvendinti visi norintys studentai, kurių šeimų pajamos nėra didelės.

Šiais naujais studijų metais bendrabučiuose vietas gavo apie 750 studentų. Pernai jų skaičius beveik šimtu buvo didesnis.

„Dėl kiekybės nėra problemos, jų turime dėl kokybės“, – patikino  Klaipėdos universiteto rektorius Vaidutis Laurėnas, kalbėdamas apie studentų bendrabučius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių