Klaipėdos universitetas moksleivius kvies išbandyti specialybes

Klaipėdos universitetas šiemet kviečia į kitokią atvirų durų dieną. Kovo 16 dieną moksleivius pasitiks visiškai atsinaujinusi ir smagesnė atvirų durų dienos programa „Keturios kryptys“.

Atvirų durų dienoje nuo 10 valandos ryto mokinius budins ir renginį triukšmingai atidarys Klaipėdos universiteto Menų fakulteto studentai ir absolventai, vadovaujami prof. Valentino Masalskio. Susirinkusiuosius sveikins universiteto rektorius prof. dr. Vaidutis Laurėnas.

Atvykusiųjų lauks smagus renginys, kuris šiemet kvies apsilankyti vakarų, rytų, pietų ir šiaurės kryptyse.

Pietų kryptis – „Pabandyk pats!“. Moksleiviams bus suteikta galimybė išbandyti save ir įsijausti į svajonių specialybės praktinius užsiėmimus. Šioje srityje moksleivių lauks įvairios studentų parengtos užduotys ir pratybos.

Besidomintieji komunikacijos ir žurnalistikos studijomis galės save išbandyti prieš televizijos kamerą, studentų krepšinio komandos fanų klubas „Baltijos žaibas“ suteiks galimybę pamiklinti rankas mėtant krepšinio kamuolį, užduočių bus paruošęs ir psichologų klubas „Savi“, nardymo klubas „Amfibijos“ leis pajusti naro kostiumų ir deguonies balionų tikrąjį svorį, o Sveikatos mokslų fakulteto studentai melo detektoriumi tikrins, ar moksleiviai dažnai sako netiesą.

Šiaurės kryptis – „Šėlk po paskaitų!“. Moksleiviai bus skatinami įsijungti į Klaipėdos universiteto meno kolektyvų, klubų ir atstovybių gretas. Šėlti kvies tautinio meno ansamblis „Vytinė“, šokių grupė „Leader dance“, mišrusis choras, buriuotojų klubas „Halzas“ pamokys rišti jūrinius mazgus.

Rytų kryptis – „Rinkis studijas!“. Šioje kryptyje mokiniai galės pabendrauti su fakultetų ir institutų atstovais, daugiau sužinoti apie dominančias specialybes. Moksleivių lauks studentų atstovybių nariai, dėstytojai ir studentai. Tai galimybė visą reikalingiausią informaciją gauti iš pirmųjų lūpų.

Vakarų kryptis – „Veik tikslingai!“. Moksleiviai Klaipėdos universitete turės galimybę pasiklausyti Karjeros centro paskaitos „Pirmieji karjeros planavimo žingsniai“, o paskaitoje „ERASMUS. Pažink Europą studijuodamas“ atvirų durų dienos dalyviai bus supažindinti su galimybėmis studijuoti užsienyje.

Studentų ir dėstytojų teikiama informacija padės moksleiviams apsispręsti, kurį kelią pasirinkti baigus mokyklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių