Klaipėdos universitetas ieško literatūros talentų

Klaipėdos universiteto (KU) studentai kviečiami dalyvauti literatūrinės kūrybos konkurse.

Kaip teigė KU Literatūros katedros vedėja docentė Roma Bončkutė, šis konkursas yra vienas seniausių universiteto renginių. Mat pirmą kartą jis buvo surengtas dar 1994 metais.

Pasak docentės, konkursinius kūrinius šiemet gali teikti tik studentai. Taip, pasak katedros vedėjos, siekiama išvengti nelygios konkurencijos.

Pateiktus darbus vertins kompetentinga komisija, kuri šiemet labiausia dėmesį kreips į kūrinių meninį lygį bei savitumą.

Norintys dalyvauti konkurse studentai gali teikti įvairaus literatūrinio žanro kūrinius.

„Priimsime įvairaus žanro kūrinius. Gal tik prašytume neteikti romanų, nes galime fiziškai nespėti tinkamai jų įvertinti. Tačiau, jei atsiras ir tokio žanro kūrinių, vis vien juos skaitysime“, - kalbėjo R. Bončkutė.

Geriausiai įvertintų kūrinių autoriai bus apdovanoti renginio rėmėjų įsteigtomis piniginėmis premijomis bei vertingais Klaipėdos universiteto leidiniais.

Praėjusiais metai šis konkursas buvo dedikuotas Maironiui. O konkurso laureate tapo literatė Rosana Lukauskaitė, kuri šiuo metu yra gerai žinoma ir Lietuvos literatūriniame pasaulyje.

Tekstus konkursui galima teikti iki 2013 metų balandžio 15 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Rašytoju ar poetu gali vadintis tik sulaukęs 40-ties. Visa kita, kas "sukurta" iki to- hormonų audrų padariniai ar paprasčiausia grafomanija. Žinau ką sakau, nes netrukus mano kūrinius graibstyte graibstysite, tikėdamiesi rasti juose save. Su didžia pagarba- Klaipėdietis Rašytojas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių