Klaipėdos ugniagesiai kviečia kartu paminėti profesinę šventę

Šeštadienį šalies ugniagesiai gelbėtojai minės Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dieną. Klaipėdos ugniagesiai gelbėtojai šiemet jau tradiciškai kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius kartu paminėti profesinę šventę.

Šiai dienai skirti renginys su ugniagesių gelbėtojų pasirodymais vyks aikštelėje adresu Taikos pr. 61.

Šventė prasidės 12 val. Lietuvos jaunimo ugniagesybos sporto varžybomis.

14.30 val. vyks ugniagesių globėjo Šv. Florijono dienos minėjimas. Mokinių piešinių ir komiksų konkurso „Perspėtas – apsaugotas“ nugalėtojų apdovanojimai.

15 val. bus pristatyta gaisrinė technika, gelbėjimo įranga, vyks įspūdingi ugniagesių gelbėtojų pasirodymai: savo įgūdžius demonstruos aukštalipiai gelbėtojai, pareigūnai imituos autoįvykį, kurio metu iš automobilio bus gelbėjamas nukentėjusysis, ugniagesiams talkins policijos ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojai. Pareigūnai parodys, kaip gesinamos degančios transporto priemonės. Pasirodymų metu bus pristatomos pagrindinės prevencinės priemonės, siekiant išvengti gaisro.

Renginio metu žiūrovai galės ne tik apžiūrėti gaisrinius automobilius, įvairią įrangą, bet ir susipažinti su ugniagesio profesija, pabendrauti su pareigūnais.


Šiame straipsnyje: ugniagesiaiŠv. Florijono diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių